Skip to content

Etäinfo 4.12.: Minustako kiertotalousyrittäjä?

Kiinnostaako sinua kiertotalousyrittäjyys? Haluaisitko tehdä vastuullista liiketoimintaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? KIERTO-hankkeen, Ensimetrin ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden järjestämä Etäinfo: Minustako kiertotalousyrittäjä? 4.12.2020 klo 9-11 tarjoaa uusinta tietoa, ideoita ja inspiraatiota kiertotalousyrittäjyyden lukuisista mahdollisuuksista sekä kannustaa yrittäjyyteen siirtymisessä.
Kädet pitelevät valkoiseen paperiin leikattua kierrätysmerkkiä vihreän nurmikon päällä.

Minustako kiertotalousyrittäjä? -infon kohderyhmänä on erityisesti nuoret työnhakijat, jotka ovat kiinnostuneita kiertotalouden liiketoiminnasta yrittäjyyden näkökulmasta, valmistumisvaiheen opiskelijat ja vastavalmistuneet (erityisesti ammatillisen koulutuksen kentältä) sekä muut kiertotaloudesta ja yrittäjyydestä kiinnostuneet.

Tilaisuuden juontaa yritysasiantuntija Merja Retkin Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Ohjelma

9.00 Kiertotalouden liiketoiminnan mahdollisuudet, projektikoordinaattori Milla Kolehmainen, KIERTO-hanke, Tampereen kaupunki

  • Kiertotalous liiketoiminnan mahdollisuutena ja osaamisena
  • Kiertotalousyrittäjää tukevia palveluita ja verkostoja

9.30 Ideasta yrittäjäksi! Yrittäjyysasiantuntija ja Ammatti työksi – työ rahaksi -hankkeen projektipäällikkö Mirja Taipale, Ensimetri sekä yritysasiantuntija Merja Retkin, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut

  • Liike-idean kirkastus: mitä tehdään, miten ja ketkä tekevät?
  • Mitä palveluita yrityksen perustamiseen löytyy?
  • Toimeentulo yrittäjyydessä ja vaikutukset työttömyysturvaan, yrittäjyyden eri muodot

10.10 Tauko

10.15 Monet polut yrittäjyyteen

  • Ekologiset rusetit lukiolaisten liikeideana, perustajajäsen Anselmi Koivunen, Jalo NY
  • Vertikaaliviljely ekologisen ruokatuotannon pelastajana, operatiivinen johtaja Niko Kurumaa, Netled Oy
  • Liikkeenjohdon konsultointia kohti kiertotaloutta, kiertotalousasiantuntija Jenni Nurmi, Reroute Oy
  • Tehdas 108 – luovaa kiertotaloutta, hallituksen puheenjohtaja Jenni Lahtonen, Tehdassaaren Osuuskunta

10.55 Päivän päätös, kasvupalvelujohtaja Irene Impiö, Tampereen kaupunki

Tapahtuman järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ilmoittautuminen

Milloin? Etäinfo järjestetään perjantaina 4.12 kello 9-11 Microsoft Teams -ympäristössä. Linkki etäinfoon lähetetään osallistujien sähköpostiin.

Ilmoittaudu maksuttomaan etäinfoon e-lomakkeella torstaihin 3.12. klo 12.00 mennessä.

KIERTO-hanke

Me KIERTO-hankkeessa uskomme, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan.

Kiertotaloudesta kasvua -sivustolta löydät maksuttomia asiantuntijapalveluita niin työnantajille kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseen kuin työnhakijoille kiertotalousosaamisen kartuttamiseen. Sivustolta löydät myös inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston. Tilaa myös Kiertotaloudesta kasvua ja kehitystä -uutiskirje ja liity mukaan LinkedIn-verkostoomme.

Nokian Yrittäjien, Pirkanmaan Yrittäjien, ELPO:n, luottamushenkilöide sekä kaupungin edustajat juhlistivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun voittoa kesäkuun alussa Nokian Kartanon puutarhassa.
Nokian kaupungin kaupunkistrategian ”Elinvoimainen ja ekologinen Nokia 2030 ” yhtenä painopisteenä on Pirkanmaan paras yrityskunta. Elinkeino-ohjelma vuosille 2022–2030 linjaa, miten tavoitteeseen päästään.
17.6.2022
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.
Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
19.5.2022
Yrittäjän päivän tekojen mainoskuvassa on kaksi naista.
Tule juhlistamaan yrittäjän päivää kanssamme jo ennakkoon. Yrittäjän päivän etkoja vietetään perjantai-iltana 2.9.2022 toisten yrittäjien seurasta ja hyvästä ohjelmasta nauttien. Lavalle astelee kaksi naista isolla A:lla. Tanssilegenda Aira Samulin hurmaa tarinoillaan ja stand up -koomikko Anitta Iso A Ahonen naurattaa roisilla huumorillaan.
16.5.2022
Nainen venyttelee kylkeään jumppasalin tankolla.
Liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointialan yrittäjä, nyt kannattaa ottaa Epassi käyttöön. Nokian kaupungin työntekijät saavat työnantajaltaan Epassille lisäsaldoa ja heitä kannustetaan käyttämään etuutta paikallisiin, nokialaisiin palveluihin. Varmista yrityksesi palveluiden saatavuus myös Epassin kautta!
10.5.2022