Skip to content

Etäinfo 4.12.: Minustako kiertotalousyrittäjä?

Kiinnostaako sinua kiertotalousyrittäjyys? Haluaisitko tehdä vastuullista liiketoimintaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? KIERTO-hankkeen, Ensimetrin ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden järjestämä Etäinfo: Minustako kiertotalousyrittäjä? 4.12.2020 klo 9-11 tarjoaa uusinta tietoa, ideoita ja inspiraatiota kiertotalousyrittäjyyden lukuisista mahdollisuuksista sekä kannustaa yrittäjyyteen siirtymisessä.
Kädet pitelevät valkoiseen paperiin leikattua kierrätysmerkkiä vihreän nurmikon päällä.

Minustako kiertotalousyrittäjä? -infon kohderyhmänä on erityisesti nuoret työnhakijat, jotka ovat kiinnostuneita kiertotalouden liiketoiminnasta yrittäjyyden näkökulmasta, valmistumisvaiheen opiskelijat ja vastavalmistuneet (erityisesti ammatillisen koulutuksen kentältä) sekä muut kiertotaloudesta ja yrittäjyydestä kiinnostuneet.

Tilaisuuden juontaa yritysasiantuntija Merja Retkin Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Ohjelma

9.00 Kiertotalouden liiketoiminnan mahdollisuudet, projektikoordinaattori Milla Kolehmainen, KIERTO-hanke, Tampereen kaupunki

  • Kiertotalous liiketoiminnan mahdollisuutena ja osaamisena
  • Kiertotalousyrittäjää tukevia palveluita ja verkostoja

9.30 Ideasta yrittäjäksi! Yrittäjyysasiantuntija ja Ammatti työksi – työ rahaksi -hankkeen projektipäällikkö Mirja Taipale, Ensimetri sekä yritysasiantuntija Merja Retkin, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut

  • Liike-idean kirkastus: mitä tehdään, miten ja ketkä tekevät?
  • Mitä palveluita yrityksen perustamiseen löytyy?
  • Toimeentulo yrittäjyydessä ja vaikutukset työttömyysturvaan, yrittäjyyden eri muodot

10.10 Tauko

10.15 Monet polut yrittäjyyteen

  • Ekologiset rusetit lukiolaisten liikeideana, perustajajäsen Anselmi Koivunen, Jalo NY
  • Vertikaaliviljely ekologisen ruokatuotannon pelastajana, operatiivinen johtaja Niko Kurumaa, Netled Oy
  • Liikkeenjohdon konsultointia kohti kiertotaloutta, kiertotalousasiantuntija Jenni Nurmi, Reroute Oy
  • Tehdas 108 – luovaa kiertotaloutta, hallituksen puheenjohtaja Jenni Lahtonen, Tehdassaaren Osuuskunta

10.55 Päivän päätös, kasvupalvelujohtaja Irene Impiö, Tampereen kaupunki

Tapahtuman järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ilmoittautuminen

Milloin? Etäinfo järjestetään perjantaina 4.12 kello 9-11 Microsoft Teams -ympäristössä. Linkki etäinfoon lähetetään osallistujien sähköpostiin.

Ilmoittaudu maksuttomaan etäinfoon e-lomakkeella torstaihin 3.12. klo 12.00 mennessä.

KIERTO-hanke

Me KIERTO-hankkeessa uskomme, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan.

Kiertotaloudesta kasvua -sivustolta löydät maksuttomia asiantuntijapalveluita niin työnantajille kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseen kuin työnhakijoille kiertotalousosaamisen kartuttamiseen. Sivustolta löydät myös inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston. Tilaa myös Kiertotaloudesta kasvua ja kehitystä -uutiskirje ja liity mukaan LinkedIn-verkostoomme.

Haalariasuinen nainen hymyilee tehdashallissa.
TAKK ja Business Nokia toteuttavat yhteistyössä Nokialla järjestettävän työnopastajavalmennuksen. Valmennus kestää neljä kuukautta ja se sisältää neljä lähiopetuspäivää, ohjauksen ja päätöstilaisuuden. Työnopastaja suunnittelee työpaikalla tapahtuvaa perehdytystä ja oppimista. Valmennuksen tavoitteena on kehittää osallistujan valmiuksia toimia oman toimialueensa työnopastajana.
29.11.2022
Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
9.11.2022
Pöydällä on kahvikuppi ja puurolautanen.
Kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kutsuu Nokian kaupungin yritykset yhteiseen joulupuurotilaisuuteen torstaina 1.12.2022 klo 8 alkaen Nokian keskustassa sijaitsevaan Food & Cafe Fridaan. Vuosi on taas vierähtänyt ja kiitokseksi kuluneesta vuodesta kutsumme yritysten edustajat jouluiseen aamutilaisuuteen.
3.11.2022
Omistajanvaihdosmarkkinat järjestetään 10.11.2022 Tampereella.
Oletko suunnittelemassa yrityksesi myyntiä? Oletko kenties aloittelemassa yrittäjyyttä? Haluatko laajentaa yritystoimintaasi yrityskaupoilla, vai olisiko sukupolvenvaihdos yrityksessäsi ajankohtainen? Omistajanvaihdosmarkkinat vastaavat kaikkiin näihin kysymyksiisi ja näillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti olla mukana.
14.10.2022