Skip to content

Oletko Kiipulan ammattiopiston uusi yhteistyökumppani?

Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.

Erityisen tuen tarve voi pysyvä tai väliaikainen. Erityisen tuen tarpeita voivat olla esimerkiksi eritasoiset kehitysvammat, autisminkirjo, psyykkiset haasteet tai oppimisvaikeudet.

Kiipulasäätiö toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja myös Pirkanmaalla. Viimeisimpänä Kiipulasäätiö on rakentanut uuden, nykyaikaisen koulun ja opiskelija-asuntolan Nokian Pitkäniemen alueelle. Yksikössä toteutetaan valmentavaa TELMA- (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) ja TUVA- (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) koulutusta. Opetus on toiminnallista: liikumme, tutustumme, näemme ja koemme – ja tätä kautta opimme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä eri kumppanien ja työelämän kanssa.

Suurin osa opiskelijoista tutustuu työelämään opintojensa aikana yhdessä ohjaavan henkilöstön kanssa. Opiskelijoillamme on erilaisia vahvuuksia ja osaamista. Opiskelijoidemme tekemät työtehtävät ovat räätälöity opiskelijan osaamisen mukaan. Opiskelijoidemme työtehtävät voivat koostua esimerkiksi avustavista töistä kuten lajittelu-, hyllytys-, kokoonpano-, ylläpitosiivous-, kiinteistö- ja keittiö- ja ravintola-alan töistä.

Opiskelijoiden oppimisen ja yhteiskuntaan sitoutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää päästä harjoittelemaan työtä työelämän oikeissa ympäristöissä. Haluamme olla toteuttamassa ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston, AMEOn mottoa: “Kenestäkään meistä ei ole kaikkiin töihin, mutta kaikista on johonkin työhön. Täsmätyössä työ ja tekijä kohtaavat.” Olisitko sinä ja yrityksesi tai työyhteisösi meidän uusi yhteistyökumppanimme?

Jos kiinnostus heräsi, olethan yhteydessä meihin. Voimme yhdessä pohtia erilaisia yhteistyötapoja yrityksenne kanssa. Voit tutustua myös Ameon, ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston sivuilla oleviin videoihin erityisen hyvistä työntekijöistä.

Lisätiedot:
Katariina Autio, koulutuspäällikkö, p. 040 655 0662
Reetta Ersfolk, hanketyöntekijä, 040 160 6366

Kirkkaan sinisen taivaan alla avautuu kampus-rakennuksen etupuoli.
Oletko kiinnostunut yhteistyöstä Nokian toisen asteen oppilaitosten kanssa? Onnin avulla yhteistyö toteutuu helpommin! #rajatontyöelämä ESR-hankkeen puitteissa valmistunut Onni-sovellus (onniapp.fi) helpottaa yritysten ja oppilaitosten yhteistyön solmimista, ja ensisijaisesti se mahdollistaa molemmille osapuolille yhteistyökumppanin ja oikean yhteyshenkilön yhteystietojen löytämisen. Lisäksi organisaation tietojen ilmoittaminen Onnissa kertoo jo itsessään sen, että yhteistyö kiinnostaa.
20.9.2022
Pukumies osoittaa virtuaalista taloa, jossa erivärisiä pylväitä.
Kauhistuttaako energiahinnat? Mitä energiansäästötoimia yrityksesi voisi tehdä? Tule kuulemaan asiantuntijoiden vinkkejä ja jakamaan kokemuksia energiainfoon Nokian Tehdassaareen tiistaina 11.10.2022.
13.9.2022
Yxyxyx-tapahtuman mainoksessa on nais- ja mieshahmot sekä tapahtumatiedot.
Kaipaatko vinkkejä yrityksesi markkinointiin? Miten erottua massasta ja tehdä vaikutus omalla persoonalla tai tuotteella? Yrittäjille ja yritysten edustajille suunnattu Yxyxyx-tapahtuma on tehokas paketti sinulle, joka kaipaat apua verkostoitumiseen ja myyntiin. Tapahtumaan voit varata halutessasi oman messupaikan, kuulet myynnin, markkinoinnin ja esiintymisen ammattilaisia ja kenties osallistut myös pikadeiteille?
30.8.2022
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.
Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
22.8.2022