Skip to content

Oletko Kiipulan ammattiopiston uusi yhteistyökumppani?

Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.

Erityisen tuen tarve voi pysyvä tai väliaikainen. Erityisen tuen tarpeita voivat olla esimerkiksi eritasoiset kehitysvammat, autisminkirjo, psyykkiset haasteet tai oppimisvaikeudet.

Kiipulasäätiö toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja myös Pirkanmaalla. Viimeisimpänä Kiipulasäätiö on rakentanut uuden, nykyaikaisen koulun ja opiskelija-asuntolan Nokian Pitkäniemen alueelle. Yksikössä toteutetaan valmentavaa TELMA- (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) ja TUVA- (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) koulutusta. Opetus on toiminnallista: liikumme, tutustumme, näemme ja koemme – ja tätä kautta opimme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä eri kumppanien ja työelämän kanssa.

Suurin osa opiskelijoista tutustuu työelämään opintojensa aikana yhdessä ohjaavan henkilöstön kanssa. Opiskelijoillamme on erilaisia vahvuuksia ja osaamista. Opiskelijoidemme tekemät työtehtävät ovat räätälöity opiskelijan osaamisen mukaan. Opiskelijoidemme työtehtävät voivat koostua esimerkiksi avustavista töistä kuten lajittelu-, hyllytys-, kokoonpano-, ylläpitosiivous-, kiinteistö- ja keittiö- ja ravintola-alan töistä.

Opiskelijoiden oppimisen ja yhteiskuntaan sitoutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää päästä harjoittelemaan työtä työelämän oikeissa ympäristöissä. Haluamme olla toteuttamassa ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston, AMEOn mottoa: “Kenestäkään meistä ei ole kaikkiin töihin, mutta kaikista on johonkin työhön. Täsmätyössä työ ja tekijä kohtaavat.” Olisitko sinä ja yrityksesi tai työyhteisösi meidän uusi yhteistyökumppanimme?

Jos kiinnostus heräsi, olethan yhteydessä meihin. Voimme yhdessä pohtia erilaisia yhteistyötapoja yrityksenne kanssa. Voit tutustua myös Ameon, ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston sivuilla oleviin videoihin erityisen hyvistä työntekijöistä.

Lisätiedot:
Katariina Autio, koulutuspäällikkö, p. 040 655 0662
Reetta Ersfolk, hanketyöntekijä, 040 160 6366

Tule juhlistamaan yrittäjän päivää Nokialle! Yrittäjän päivän etkoja vietetään keskiviikko-iltana 4.9.2024 mukavassa yrittäjäseurassa ja hyvän ohjelman parissa. Illan puhujana on Jari Saario ja viihdeosuudesta vastaa koomikkopariskunta Riku Suokas ja Johanna Tohni. Ilmoittaudu mukaan!
7.6.2024
Tule mukaan kesän tapahtumiin! Pääset tapaamaan toisia kesäyrittäjiä, myymään tuotteitasi tai palveluitasi sekä saat tukea ja vinkkejä kesäyrittäjyyteen. Tapahtumat on tarkoitettu 13-19 -vuotiaille yrittäjille.
27.5.2024
Aamupäivällä asiana yritysten investoinnit, rahoitus ja vastuullisuus ja iltapäivällä luvassa mielenkiintoiset yrityskäynnit Kolmenkulman alueella. Lähde sinäkin mukaan, joko koko päiväksi tai vaan jompaan kumpaan osioon. Tapaamisessa mukana sekä opiskeljoita että yritysten edustajia.
20.5.2024
Ruudun takaa -taidetapahtumassa taide valtaa ikkunoiden ruudut ja ilahduttaa ulkopuolella olevia katselijoita loka-marraskuussa 2024. Ikkunan sisältö voi olla esimerkiksi installaatio, kuvataidetta tai performanssi. Tavoitteena on saada taideikkunoita useisiin eri rakennuksiin. Tapahtumaan tarvitaan sekä sisällöntuottajia, että kohteita. Onko sinun yrityksesi toimitiloissa ikkunoita, joita voisi valjastaa tähän tapahtumaan?
29.4.2024