Skip to content

Oletko Kiipulan ammattiopiston uusi yhteistyökumppani?

Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.

Erityisen tuen tarve voi pysyvä tai väliaikainen. Erityisen tuen tarpeita voivat olla esimerkiksi eritasoiset kehitysvammat, autisminkirjo, psyykkiset haasteet tai oppimisvaikeudet.

Kiipulasäätiö toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja myös Pirkanmaalla. Viimeisimpänä Kiipulasäätiö on rakentanut uuden, nykyaikaisen koulun ja opiskelija-asuntolan Nokian Pitkäniemen alueelle. Yksikössä toteutetaan valmentavaa TELMA- (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) ja TUVA- (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) koulutusta. Opetus on toiminnallista: liikumme, tutustumme, näemme ja koemme – ja tätä kautta opimme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä eri kumppanien ja työelämän kanssa.

Suurin osa opiskelijoista tutustuu työelämään opintojensa aikana yhdessä ohjaavan henkilöstön kanssa. Opiskelijoillamme on erilaisia vahvuuksia ja osaamista. Opiskelijoidemme tekemät työtehtävät ovat räätälöity opiskelijan osaamisen mukaan. Opiskelijoidemme työtehtävät voivat koostua esimerkiksi avustavista töistä kuten lajittelu-, hyllytys-, kokoonpano-, ylläpitosiivous-, kiinteistö- ja keittiö- ja ravintola-alan töistä.

Opiskelijoiden oppimisen ja yhteiskuntaan sitoutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää päästä harjoittelemaan työtä työelämän oikeissa ympäristöissä. Haluamme olla toteuttamassa ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston, AMEOn mottoa: “Kenestäkään meistä ei ole kaikkiin töihin, mutta kaikista on johonkin työhön. Täsmätyössä työ ja tekijä kohtaavat.” Olisitko sinä ja yrityksesi tai työyhteisösi meidän uusi yhteistyökumppanimme?

Jos kiinnostus heräsi, olethan yhteydessä meihin. Voimme yhdessä pohtia erilaisia yhteistyötapoja yrityksenne kanssa. Voit tutustua myös Ameon, ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston sivuilla oleviin videoihin erityisen hyvistä työntekijöistä.

Lisätiedot:
Katariina Autio, koulutuspäällikkö, p. 040 655 0662
Reetta Ersfolk, hanketyöntekijä, 040 160 6366

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023