Skip to content

Oletko Kiipulan ammattiopiston uusi yhteistyökumppani?

Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.

Erityisen tuen tarve voi pysyvä tai väliaikainen. Erityisen tuen tarpeita voivat olla esimerkiksi eritasoiset kehitysvammat, autisminkirjo, psyykkiset haasteet tai oppimisvaikeudet.

Kiipulasäätiö toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja myös Pirkanmaalla. Viimeisimpänä Kiipulasäätiö on rakentanut uuden, nykyaikaisen koulun ja opiskelija-asuntolan Nokian Pitkäniemen alueelle. Yksikössä toteutetaan valmentavaa TELMA- (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) ja TUVA- (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) koulutusta. Opetus on toiminnallista: liikumme, tutustumme, näemme ja koemme – ja tätä kautta opimme. Teemme myös tiivistä yhteistyötä eri kumppanien ja työelämän kanssa.

Suurin osa opiskelijoista tutustuu työelämään opintojensa aikana yhdessä ohjaavan henkilöstön kanssa. Opiskelijoillamme on erilaisia vahvuuksia ja osaamista. Opiskelijoidemme tekemät työtehtävät ovat räätälöity opiskelijan osaamisen mukaan. Opiskelijoidemme työtehtävät voivat koostua esimerkiksi avustavista töistä kuten lajittelu-, hyllytys-, kokoonpano-, ylläpitosiivous-, kiinteistö- ja keittiö- ja ravintola-alan töistä.

Opiskelijoiden oppimisen ja yhteiskuntaan sitoutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää päästä harjoittelemaan työtä työelämän oikeissa ympäristöissä. Haluamme olla toteuttamassa ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston, AMEOn mottoa: “Kenestäkään meistä ei ole kaikkiin töihin, mutta kaikista on johonkin työhön. Täsmätyössä työ ja tekijä kohtaavat.” Olisitko sinä ja yrityksesi tai työyhteisösi meidän uusi yhteistyökumppanimme?

Jos kiinnostus heräsi, olethan yhteydessä meihin. Voimme yhdessä pohtia erilaisia yhteistyötapoja yrityksenne kanssa. Voit tutustua myös Ameon, ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkoston sivuilla oleviin videoihin erityisen hyvistä työntekijöistä.

Lisätiedot:
Katariina Autio, koulutuspäällikkö, p. 040 655 0662
Reetta Ersfolk, hanketyöntekijä, 040 160 6366

Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024
Onko sinulla ravintola- tai kahvilatoimintaa Nokialla? Nyt on aika ilmoittautua kesän 2024 Taste of Nokia -ravintolafestivaaliin! Kyse on ruoka- ja juomatapahtumasta, joka tarjoaa paikallisille ravintoloille ja kahviloille mahdollisuuden markkinoida omia erikoisuuksiaan asiakkaille pienten maisteluannoksien muodossa. Tapahtuma järjestetään kolmepäiväisenä pe 28.6. - su 30.6.2024.
19.2.2024
Ruutupaitainen mies peukuttaa molemmilla käsillään.
Uusi yrittäjä, älä jää yksin! Nokian kaupunki ja Nokian yrittäjät ry järjestävät nokialaisille uusille yrittäjille suunnatun tilaisuuden. Tarjolla on infoa, verkostoitumista ja tietysti makoisat kahvit ravintola Pancho Villassa 5.3.2024 klo 15 alkaen. Tule mukaan!
31.1.2024