Skip to content

Positiivisen koronatestin jälkeinen sairausloma

Lääkärintodistusten hakeminen Nokian kaupungin vastaanottopalveluista on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi ja kuormittaa ruuhkautunutta palveluamme. Toivomme joustoa työnantajilta sairausloman myöntämiseen esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta etenkin, jos todistuksen saaminen työterveyshuollon kautta ei ole mahdollista.
Nainen pitää kuumemittaria kädessään.

Pirkanmaalla on luovuttu positiivisen koronatestituloksen jälkeisestä eristykseen
asettamisesta. Myös laboratoriovarmisteisista koronatesteistä on hyvin pitkälti
luovuttu ja enää vain tietyt erityisryhmät ohjataan laboratoriotestiin. Muut
ohjeistetaan tekemään kotitesti.

Positiivisen tuloksen joko kotitestistä tai laboratoriotestistä saaneiden tulee jäädä pois
töistä viideksi päiväksi oireiden alkamisesta lukien. Tämä aika on tavanomaista
sairauslomaa.

Vetoamme työnantajiin, jotta näissä tilanteissa työnantajat myöntäisivät tarvittavan sairausloman esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta, ellei todistuksen saaminen työterveyshuollon kautta ole mahdollista. Näiden todistusten hakeminen Nokian kaupungin vastaanottopalveluista on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi ja
kuormittaa tarpeettomasti muutenkin ruuhkautunutta palveluamme.

Nokialla 28.1.2022

Minna Luoto
terveyspalveluiden johtaja
puh. 044 486 1081
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024
Onko sinulla ravintola- tai kahvilatoimintaa Nokialla? Nyt on aika ilmoittautua kesän 2024 Taste of Nokia -ravintolafestivaaliin! Kyse on ruoka- ja juomatapahtumasta, joka tarjoaa paikallisille ravintoloille ja kahviloille mahdollisuuden markkinoida omia erikoisuuksiaan asiakkaille pienten maisteluannoksien muodossa. Tapahtuma järjestetään kolmepäiväisenä pe 28.6. - su 30.6.2024.
19.2.2024
Ruutupaitainen mies peukuttaa molemmilla käsillään.
Uusi yrittäjä, älä jää yksin! Nokian kaupunki ja Nokian yrittäjät ry järjestävät nokialaisille uusille yrittäjille suunnatun tilaisuuden. Tarjolla on infoa, verkostoitumista ja tietysti makoisat kahvit ravintola Pancho Villassa 5.3.2024 klo 15 alkaen. Tule mukaan!
31.1.2024