Skip to content

Positiivisen koronatestin jälkeinen sairausloma

Lääkärintodistusten hakeminen Nokian kaupungin vastaanottopalveluista on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi ja kuormittaa ruuhkautunutta palveluamme. Toivomme joustoa työnantajilta sairausloman myöntämiseen esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta etenkin, jos todistuksen saaminen työterveyshuollon kautta ei ole mahdollista.
Nainen pitää kuumemittaria kädessään.

Pirkanmaalla on luovuttu positiivisen koronatestituloksen jälkeisestä eristykseen
asettamisesta. Myös laboratoriovarmisteisista koronatesteistä on hyvin pitkälti
luovuttu ja enää vain tietyt erityisryhmät ohjataan laboratoriotestiin. Muut
ohjeistetaan tekemään kotitesti.

Positiivisen tuloksen joko kotitestistä tai laboratoriotestistä saaneiden tulee jäädä pois
töistä viideksi päiväksi oireiden alkamisesta lukien. Tämä aika on tavanomaista
sairauslomaa.

Vetoamme työnantajiin, jotta näissä tilanteissa työnantajat myöntäisivät tarvittavan sairausloman esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta, ellei todistuksen saaminen työterveyshuollon kautta ole mahdollista. Näiden todistusten hakeminen Nokian kaupungin vastaanottopalveluista on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi ja
kuormittaa tarpeettomasti muutenkin ruuhkautunutta palveluamme.

Nokialla 28.1.2022

Minna Luoto
terveyspalveluiden johtaja
puh. 044 486 1081
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023