Skip to content

Tarjoa TET-paikkaa ja saa nuori kiinnostumaan alasta!

Tutustutamme Nokian yläkoulujen kahdeksasluokkalaisia eri aloihin Nokialla. Tämä on hyvä mahdollisuus varsinkin työvoimapulasta kärsiville yrityksille, koska uusia osaajia tarvitaan. Ehdotamme nuorille valmiita työelämään tutustumisjaksoja, joista nuoret voivat valita heitä kiinnostavia aloja. Ilmoita yrityksenne mukaan!

TET-jaksopaketit nuorille

Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Nokian yläkoulujen oppilaanohjaajat ja Tampereen seudun ammattiopisto paketoivat yhdessä yrittäjien kanssa kahdeksasluokkalaisille TET-jaksoja, jotka helpottavat nuorten tutustumista eri aloihin Nokialla.

TET-viikkoon sisältyy tutustuminen niin yritykseen kuin myös sen alan mahdollisiin koulutusvaihtoehtoihin Tredussa. Tutustuminen koulutusalaan on noin kahden tunnin mittainen napakka Teams tai tutustumiskäynti paikan päällä oppilaitoksessa.

Mikä on TET?

Työelämään tutustumisjaksot eli TET-jaksot ovat osa koulunkäyntiä. Työpäivän pituus 6h tai 30h viikossa ma-pe. Tavoitteena on tutustuttaa nuorta työelämän käytänteisiin ja ammattialaan. Jakso voi sisältää työtehtäviä, mutta tärkeintä on, että nuori näkee, miten alalla työskennellään.

Tet-jaksot ovat viikon mittaisia ja ovat Nokialla 8. luokkalaisilla kouluittain: Emäkosken koulu vko 16 (17.4. alkaen), Harjuniitty vko 18 (2.5. alkaen) ja Nokianvirta vko 20 (15.5. alkaen).

Pääsisikö nuori teille tutustumaan?

TET-jakso tuottaa parhaassa tapauksessa uusia tulevaisuuden työntekijöitä paikallisiin yrityksiin. Mikäli kiinnostuit tarjoamaan TET-paikkaa nuorelle, ilmoita yrityksenne mukaan 1.3.2023 mennessä lomakkeen kautta.

Koulujen opinto-ohjaajat esittelevät TET-paikkoja nuorille, jonka jälkeen yrityksistä/aloista kiinnostuneet nuoret ovat itse yhteydessä suoraan yrityksiin. Voitte kertoa lomakkeella, miten toivotte nuorten teitä lähestyvän.

Lisätietoja

Tiina Rinne-Järvensivu, p. 050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024
Onko sinulla ravintola- tai kahvilatoimintaa Nokialla? Nyt on aika ilmoittautua kesän 2024 Taste of Nokia -ravintolafestivaaliin! Kyse on ruoka- ja juomatapahtumasta, joka tarjoaa paikallisille ravintoloille ja kahviloille mahdollisuuden markkinoida omia erikoisuuksiaan asiakkaille pienten maisteluannoksien muodossa. Tapahtuma järjestetään kolmepäiväisenä pe 28.6. - su 30.6.2024.
19.2.2024
Ruutupaitainen mies peukuttaa molemmilla käsillään.
Uusi yrittäjä, älä jää yksin! Nokian kaupunki ja Nokian yrittäjät ry järjestävät nokialaisille uusille yrittäjille suunnatun tilaisuuden. Tarjolla on infoa, verkostoitumista ja tietysti makoisat kahvit ravintola Pancho Villassa 5.3.2024 klo 15 alkaen. Tule mukaan!
31.1.2024