Skip to content

Tarjoa TET-paikkaa ja saa nuori kiinnostumaan alasta!

Tutustutamme Nokian yläkoulujen kahdeksasluokkalaisia eri aloihin Nokialla. Tämä on hyvä mahdollisuus varsinkin työvoimapulasta kärsiville yrityksille, koska uusia osaajia tarvitaan. Ehdotamme nuorille valmiita työelämään tutustumisjaksoja, joista nuoret voivat valita heitä kiinnostavia aloja. Ilmoita yrityksenne mukaan!

TET-jaksopaketit nuorille

Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Nokian yläkoulujen oppilaanohjaajat ja Tampereen seudun ammattiopisto paketoivat yhdessä yrittäjien kanssa kahdeksasluokkalaisille TET-jaksoja, jotka helpottavat nuorten tutustumista eri aloihin Nokialla.

TET-viikkoon sisältyy tutustuminen niin yritykseen kuin myös sen alan mahdollisiin koulutusvaihtoehtoihin Tredussa. Tutustuminen koulutusalaan on noin kahden tunnin mittainen napakka Teams tai tutustumiskäynti paikan päällä oppilaitoksessa.

Mikä on TET?

Työelämään tutustumisjaksot eli TET-jaksot ovat osa koulunkäyntiä. Työpäivän pituus 6h tai 30h viikossa ma-pe. Tavoitteena on tutustuttaa nuorta työelämän käytänteisiin ja ammattialaan. Jakso voi sisältää työtehtäviä, mutta tärkeintä on, että nuori näkee, miten alalla työskennellään.

Tet-jaksot ovat viikon mittaisia ja ovat Nokialla 8. luokkalaisilla kouluittain: Emäkosken koulu vko 16 (17.4. alkaen), Harjuniitty vko 18 (2.5. alkaen) ja Nokianvirta vko 20 (15.5. alkaen).

Pääsisikö nuori teille tutustumaan?

TET-jakso tuottaa parhaassa tapauksessa uusia tulevaisuuden työntekijöitä paikallisiin yrityksiin. Mikäli kiinnostuit tarjoamaan TET-paikkaa nuorelle, ilmoita yrityksenne mukaan 1.3.2023 mennessä lomakkeen kautta.

Koulujen opinto-ohjaajat esittelevät TET-paikkoja nuorille, jonka jälkeen yrityksistä/aloista kiinnostuneet nuoret ovat itse yhteydessä suoraan yrityksiin. Voitte kertoa lomakkeella, miten toivotte nuorten teitä lähestyvän.

Lisätietoja

Tiina Rinne-Järvensivu, p. 050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023