Skip to content

Tietoa koronaviruksesta yrittäjille

Koronavirus vaikuttaa monien yritysten toimintaan. Tietoa ja ohjeita on saatavilla monista eri lähteistä, tänne on koottu yrittäjille hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä.
Käsidesiä laitetaan käsiin lavuaarin yllä.

Hyödylliset linkit ja vinkit täältä:

Apua rahoitushaasteisiin

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapalvelu avoinna 14.4. – 30.9.2020 klo 9-17 (tiistaisin ja torstaisin klo 9-19). Neuvontapalvelun puhelinnumero 03 5656 5040.

Seuraa Tampereen seudun tapahtumatarjontaa Business Tampereen tapahtumakalenterista. Tarjolla on paljon varsinkin rahoitukseen liittyviä webinaareja!

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tukea voi hakea osoitteessa www.tukialusta.fi. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen. Katso myös TEM:in kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjätuesta.

Lomakkeessa kysytään mm. seuraavia tietoja

  • Hakijan perustiedot
  • Toiminnan kuvaus
  • Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten aiot käyttää avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:

  • Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
  • Verovelkatodistus (Ohje verovelkatodistuksen tilaamisesta)

Vertaistukea

  • Suomen Yrittäjät ry:llä on mm. FB-tukiryhmä yrittäjille. Sen tarkoitus on antaa vertaistukea ja toimia yhtenä viestintäkanavana liittyen koronaan.
  • Nokian yrittäjät ry on nokialaisten yrittäjien yhdistys, jonka tehtävänä on tukea nokialaisia yrityksiä ja yrittäjiä monin tavoin.

Ravintolamyynti ja elintarvikkeiden kotiinkuljetus

Hallituksen linjauksella ravintolat, kahvilat, pubit ja yökerhot ovat kiinni 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Ulosmyynti sallitaan, eli take away -annosten tarjoaminen ja ruokalähettien noutopalvelut ovat sallittuja. Rajoitukset eivät myöskään koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä ruokaloita tai yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita.

Monet toimijat ovat aloittaneet toimittamaan elintarvikkeita koteihin. Elintarvikealan toimijoiden tulee omavalvontasuunnitelmassaan ottaa huomioon elintarvikkeiden kuljettaminen. Erillistä ilmoitusta ei näin poikkeusaikana tarvitse tehdä, mutta mikäli toiminnasta tulee pysyvää, ilmoituksen voi tehdä myöhemmin. Hyvää käsihygieniaa ja yleistä hygieniaa tulee noudattaa tarkoin. Huolehdi, että kylmä- ja kuumaketju säilyvät koko kuljetuksen ajan. Lisätietoja elintarvikekuljetuksista Pirtevasta, Sanna Loppi p. 050 339 6630.

Nokian kaupungin elinkeinopalvelut apunasi

Etkö löydä oikeaa tahoa, kenelle esittää kysymyksesi? Sekoittaako yritysneuvontaviidakko päätäsi? Haluatko kertoa meille hankalasta tilanteestasi ja tuoda yrittäjän vaikeita päätöksiä pohdittavaksi? Me Nokian kaupungin elinkeinopalveluissa pyrimme auttamaan sinua parhaamme mukaan. Ota yhteyttä!

Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, p. 044 486 0918, tiina.laakkonen@nokiankaupunki.fi
tai
Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori, p.050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

Nokian Yrittäjien, Pirkanmaan Yrittäjien, ELPO:n, luottamushenkilöide sekä kaupungin edustajat juhlistivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun voittoa kesäkuun alussa Nokian Kartanon puutarhassa.
Nokian kaupungin kaupunkistrategian ”Elinvoimainen ja ekologinen Nokia 2030 ” yhtenä painopisteenä on Pirkanmaan paras yrityskunta. Elinkeino-ohjelma vuosille 2022–2030 linjaa, miten tavoitteeseen päästään.
17.6.2022
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.
Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
19.5.2022
Yrittäjän päivän tekojen mainoskuvassa on kaksi naista.
Tule juhlistamaan yrittäjän päivää kanssamme jo ennakkoon. Yrittäjän päivän etkoja vietetään perjantai-iltana 2.9.2022 toisten yrittäjien seurasta ja hyvästä ohjelmasta nauttien. Lavalle astelee kaksi naista isolla A:lla. Tanssilegenda Aira Samulin hurmaa tarinoillaan ja stand up -koomikko Anitta Iso A Ahonen naurattaa roisilla huumorillaan.
16.5.2022
Nainen venyttelee kylkeään jumppasalin tankolla.
Liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointialan yrittäjä, nyt kannattaa ottaa Epassi käyttöön. Nokian kaupungin työntekijät saavat työnantajaltaan Epassille lisäsaldoa ja heitä kannustetaan käyttämään etuutta paikallisiin, nokialaisiin palveluihin. Varmista yrityksesi palveluiden saatavuus myös Epassin kautta!
10.5.2022