Skip to content

Tietoa koronaviruksesta yrittäjille

Koronavirus vaikuttaa monien yritysten toimintaan. Tietoa ja ohjeita on saatavilla monista eri lähteistä, tänne on koottu yrittäjille hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä.
Käsidesiä laitetaan käsiin lavuaarin yllä.

Hyödylliset linkit ja vinkit täältä:

Apua rahoitushaasteisiin

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapalvelu avoinna 14.4. – 30.9.2020 klo 9-17 (tiistaisin ja torstaisin klo 9-19). Neuvontapalvelun puhelinnumero 03 5656 5040.

Seuraa Tampereen seudun tapahtumatarjontaa Business Tampereen tapahtumakalenterista. Tarjolla on paljon varsinkin rahoitukseen liittyviä webinaareja!

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tukea voi hakea osoitteessa www.tukialusta.fi. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen. Katso myös TEM:in kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjätuesta.

Lomakkeessa kysytään mm. seuraavia tietoja

  • Hakijan perustiedot
  • Toiminnan kuvaus
  • Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten aiot käyttää avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:

  • Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
  • Verovelkatodistus (Ohje verovelkatodistuksen tilaamisesta)

Vertaistukea

  • Suomen Yrittäjät ry:llä on mm. FB-tukiryhmä yrittäjille. Sen tarkoitus on antaa vertaistukea ja toimia yhtenä viestintäkanavana liittyen koronaan.
  • Nokian yrittäjät ry on nokialaisten yrittäjien yhdistys, jonka tehtävänä on tukea nokialaisia yrityksiä ja yrittäjiä monin tavoin.

Ravintolamyynti ja elintarvikkeiden kotiinkuljetus

Hallituksen linjauksella ravintolat, kahvilat, pubit ja yökerhot ovat kiinni 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Ulosmyynti sallitaan, eli take away -annosten tarjoaminen ja ruokalähettien noutopalvelut ovat sallittuja. Rajoitukset eivät myöskään koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä ruokaloita tai yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita.

Monet toimijat ovat aloittaneet toimittamaan elintarvikkeita koteihin. Elintarvikealan toimijoiden tulee omavalvontasuunnitelmassaan ottaa huomioon elintarvikkeiden kuljettaminen. Erillistä ilmoitusta ei näin poikkeusaikana tarvitse tehdä, mutta mikäli toiminnasta tulee pysyvää, ilmoituksen voi tehdä myöhemmin. Hyvää käsihygieniaa ja yleistä hygieniaa tulee noudattaa tarkoin. Huolehdi, että kylmä- ja kuumaketju säilyvät koko kuljetuksen ajan. Lisätietoja elintarvikekuljetuksista Pirtevasta, Sanna Loppi p. 050 339 6630.

Nokian kaupungin elinkeinopalvelut apunasi

Etkö löydä oikeaa tahoa, kenelle esittää kysymyksesi? Sekoittaako yritysneuvontaviidakko päätäsi? Haluatko kertoa meille hankalasta tilanteestasi ja tuoda yrittäjän vaikeita päätöksiä pohdittavaksi? Me Nokian kaupungin elinkeinopalveluissa pyrimme auttamaan sinua parhaamme mukaan. Ota yhteyttä!

Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, p. 044 486 0918, tiina.laakkonen@nokiankaupunki.fi
tai
Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori, p.050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

Sähköavusteisen polkupyörän näyttö on kiinnitetty pyörän ohjaustankoon ja siitä voidaan säätää sähkön käyttöä polkemisen apuna.
Nokialla toteutetaan työmatkaliikkumisen sähköpyöräkokeilu 28.9.-10.10.2020. Kokeilun tavoitteena on selvittää sähkökäyttöisten pyörien mahdollisuuksia madaltaa kynnystä pyöräilyyn sekä lisätä pyöräilyä Tampereen ja Nokian välisillä työmatkoilla. Sähköpyöräkokeiluun haetaan mukaan vapaaehtoisia, jotka saavat sähköpyörät käyttöönsä kahdeksi viikoksi maksutta.
14.9.2020
Miehen ojennetun käden päällä on kuvitteellinen sähkölamppu kuvaamassa uuden innovaation syntymistä.
Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Innovaatiosetelin avulla on tarkoitus löytää yrityksille uusia avauksia liiketoimintansa kasvun tueksi ja kannustaa yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin.
10.9.2020
Harri Kallio (vas.) ja Sakari Ermala Pirkan päivän juhlassa kukkakimppujen ja kunniakirjojen kanssa.
(Pirkanmaan liiton tiedote 1.9.2020) Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio saivat tänä vuonna maakuntahallituksen myöntämän Pirkanmaan palkinnon.
2.9.2020
Mikroskoopilla suurennettuja koronaviruksia tietokoneen ruudulla. Virusten takana näkyvät laskevat osakekurssit.
Nokialla yksinyrittäjän koronatukirahoitusta on varattu kaikkiaan yli 600 yksinyrittäjälle. Tähän mennessä tukea on hakenut 284 yksinyrittäjää Nokialla. Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa, josta Pirkanmaan alueelle yli 20 miljoonaa euroa. Nokialla haettavana on yhteensä 1,27 miljoonaa euroa.
17.8.2020