Skip to content

AGCO Power lahjoittaa valmistamiaan suojavisiirejä Nokian kaupungin ikäihmisten palveluihin

Kertakäyttösuojainten riittävyydessä on ollut koko maassa haasteita. Koronapandemian aikana myös Nokian kaupungin perusturvapalveluissa on kannettu huolta suojainvarastojen ehtymisestä. Nokialla sijaitsevassa moottoritehdas AGCO Powerissa huomattiin, että suojavisiirejä pystytään valmistamaan itse. Yritys lahjoitti sata visiiriä Nokian kaupungin ikäihmisten palveluihin: asumispalveluyksiköihin ja kotihoitoon.
Janne Ojala ja Juha Tervala AGCO Powerilta sekä Eero Väätäinen, Leila Heinonen ja Katja Uitus-Mäntylä Nokian kaupungilta seisovat ulkona Nokian kaupungintalon edessä.

Suojavisiirilahjoitus tulee tarpeeseen, sillä ikäihmisten palveluissa työntekijöiden tulee käyttää suojia kaikissa lähikontakteissa.

– Meillä on henkilökuntaa sijaiset huomioiden vähintään 250, joten suojaimia tarvitaan runsaasti. Lahjoitus auttaa meitä varmistamaan, että henkilökunnallamme on käytössään riittävä määrä suojaimia ja pystymme siten takaamaan asiakkaillemme ohjeistuksen mukaisen ja turvallisen hoidon, Nokian kaupungin vanhustyön johtaja Katja Uitus-Mäntyläkertoo.

Visiirien pannat 3D-tulostuksella

AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala sanoo, että AGCO Powerissa on tunnistettu julkisen puolen haasteet saada asiankuuluvia suojavälineitä.

– Aloimme miettiä voisimmeko jotenkin helpottaa tilannetta. Myös henkilökuntamme on tuonut monesti esiin huolensa terveydenhuollon suojavälineiden puutteista.

Työkoneiden dieselmoottoritehtaassa saatiin idea hyödyntää tuotekehityksen 3D-printtauslaitetta visiirien valmistamiseen niin omaan kuin ulkopuoliseenkin käyttöön. Myös AGCO-konserniin kuuluvalla Valtran tehtaalla Suolahdessa on valmistettu suojavisiirejä samalla tekniikalla.

Visiirin pääpanta on tulostettu 3D-tulostimellä. Pleksiä ja kuminauhaa on tilattu ulkopuoliselta kumppanilta.

– Tulostettuun pääpantaan leikataan ja rei’itetään pleksit sekä leikataan ja säädetään kuminauhat, tuotekehityksen verstaspäällikkö Janne Ojala kertoo.

AGCO Powerin 3D-tulostimellä pystyy tulostamaan yhden päivän aikana kymmenen pääpantaa. 3D-tulostin on pyörinyt pitkään täydellä teholla niin arkena kuin viikonloppuisin, sillä tulostinta käytetään muun muassa tuotekehityksen erilaisten protomallien tulostamiseen.

3D-tulostimella tulostettuja visiireitä.

AGCO Powerissa maskipakko

Vajaan 800 työntekijän tehtaassa pääosin toimistotyössä oleva henkilöstö on pystynyt hoitamaan tehtäviään etänä, mutta moottorituotannossa etätyö on mahdotonta. Tällä hetkellä Linnavuoressa valmistaudutaan etätöitä tekevien toimihenkilöiden asteittaiseen palaamiseen työtiloihin.

AGCOn kaikissa yksiköissä on kasvomaskin käyttöpakko, niin myös AGCO Powerissa.

– Henkilöstömme terveys ja turvallisuus sekä yrityksemme toimintakyky ovat ensisijaisia tavoitteitamme. Käymme päivittäin läpi sekä henkilöstömme että yrityksen tilannetta. Olemme laatineet yksityiskohtaiset ohjeet ja tehneet monia toimenpiteitä, joilla minimoimme koronaviruksen leviämistä, Juha Tervala kertoo.

Yrityksellä ei ole ollut ongelmia maskien hankinnassa.

– Olemme osa isoa konsernia, jonka oma globaali hankintaorganisaatio tilaa suojaimet yhteishankintana, Tervala jatkaa.

Juha Tervalan mukaan on hienoa, että yhteisen kriisin keskellä ihmiset auttavat toisiaan.

– Vaikka toimintamme ydin on työkoneiden moottoreiden kehittämisessä sekä valmistuksessa ja siten auttaa alkutuotannossa, haluamme auttaa ylläpitämään elinvoimaa ja olla vastuullisia toimijoita myös kotipaikkakunnallamme.

Lisätietoa:
AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala, p. 040 508 8727
Nokian kaupungin vanhustyön johtaja Katja Uitus-Mäntylä, p. 040 7799 055

 

Pieni vihreä kasvin itu työntyy mullasta.
Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Hankkeet voivat olla paikallisia, alueellisia, alueiden välisiä tai kansainvälisiä. Tuen haku on jatkuva, kannattaa selvittää, voisiko sinun yrityksesi saada tukea!
10.4.2024
Huhtikuussa kokoonnumme matalan kynnyksen afterworkeille Food & Cafe Fridaan. Luvassa rentoa yhdessäoloa ja verkostoitumista. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat yrittäjät sekä yritysten edustajat vaihtamaan ajatuksia yrittäjyydestä ja muista ajankohtaisista aiheista.
27.3.2024
Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024