Tietoa koronaviruksesta yrittäjille

24.03.2020

Käsidesiä laitetaan lavuaarin yllä.

 

Koronavirus vaikuttaa monien yritysten toimintaan. Tietoa ja ohjeita on saatavilla monista eri lähteistä, tänne on koottu hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä:

Apua rahoitushaasteisiin

Seuraa Tampereen seudun tapahtumatarjontaa Business Tampereen tapahtumakalenterista. Tarjolla on paljon varsinkin rahoitukseen liittyviä webinaareja!

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa – haku avautuu huhtikuun puolen välin paikkeilla

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Haku avautuu kunnissa huhtikuun puolivälin paikkeilla. Kunnat tiedottavat tuen avautumisesta. Nokialaisten yrittäjien kannattaa seurata businessnokia.fi -sivustoa. Kunnille laaditaan tuen myöntämiseen käytännönläheiset ohjeet sekä valmis hakulomakepohja. Nokian kaupunki tiedottaa asiasta lisää heti, kun saamme tietoa!

Vertaistukea

  • Suomen Yrittäjät ry:llä on mm. FB-tukiryhmä yrittäjille. Sen tarkoitus on antaa vertaistukea ja toimia yhtenä viestintäkanavana liittyen koronaan.
  • Nokian yrittäjät ry on nokialaisten yrittäjien yhdistys, jonka tehtävänä on tukea nokialaisia yrityksiä ja yrittäjiä monin tavoin.

Ravintolamyynti ja elintarvikkeiden kotiinkuljetus

Hallituksen linjauksella ravintolat, kahvilat, pubit ja yökerhot ovat kiinni 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Ulosmyynti sallitaan, eli take away -annosten tarjoaminen ja ruokalähettien noutopalvelut ovat sallittuja. Rajoitukset eivät myöskään koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä ruokaloita tai yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita.

Monet toimijat ovat aloittaneet toimittamaan elintarvikkeita koteihin. Elintarvikealan toimijoiden tulee omavalvontasuunnitelmassaan ottaa huomioon elintarvikkeiden kuljettaminen. Erillistä ilmoitusta ei näin poikkeusaikana tarvitse tehdä, mutta mikäli toiminnasta tulee pysyvää, ilmoituksen voi tehdä myöhemmin. Hyvää käsihygieniaa ja yleistä hygieniaa tulee noudattaa tarkoin. Huolehdi, että kylmä- ja kuumaketju säilyvät koko kuljetuksen ajan. Lisätietoja elintarvikekuljetuksista Pirtevasta, Sanna Loppi p. 050 339 6630.

Nokian kaupungin elinkeinopalvelut apunasi

Etkö löydä oikeaa tahoa, kenelle esittää kysymyksesi? Sekoittaako yritysneuvontaviidakko päätäsi? Haluatko kertoa meille hankalasta tilanteestasi ja tuoda yrittäjän vaikeita päätöksiä pohdittavaksi? Me Nokian kaupungin elinkeinopalveluissa pyrimme auttamaan sinua parhaamme mukaan. Ota yhteyttä!

Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, p. 044 486 0918, tiina.laakkonen@nokiankaupunki.fi
tai
Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori, p.050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi