Skip to content

Business Nokian toimitilapalvelu auttaa maksutta

Nokialta toimitiloja etsivälle yritykselle hyvänä apuna on toimitilapalvelu Business Nokian verkkosivuilla. Nokian kaupunki ylläpitää maksutta listaa kaupungin alueella vapaana olevista yritystiloista. Toimitilapalvelusta löytyvät niin vapaat liike- ja toimistotilat kuin teollisuus- ja varastotilat. Kohteet on jaoteltu tilatyypin lisäksi myös sijainnin ja kauppatavan mukaan. Lisäksi vuokrattavat tai myytävät tilat on eritelty.
Tyhjä toimistotila, jossa on valkoiset seinät, puunvärinen lattia ja vaaleita toimistokalusteita.

– Hyvä sijainti korostuu toimitiloja etsittäessä. Mikäli liiketilalle on tarvetta, silloin kaupungin ydinkeskusta on ykkösaluetta. Tuotantotiloille hyvät liikenneyhteydet valtateiden varrella ovat yleensä sujuvan logistiikan vuoksi tärkeitä. Sijainnin lisäksi tilojen nykyaikaisuus, energiatehokkuus ja muokattavuus ovat plussaa. Monille on myös tärkeää, että tila soveltuu mahdollisimman pienellä vaivalla yrittäjän omaan liiketoimintaan, kertoo yrityskoordinaattori Tiina Rinne-Järvensivu Nokian kaupungilta.

Vaikka uutta toimitilaa rakentuu tasaisesti, näkyy Nokian toimitilakannassa vahvasti teollinen historia. Muun muassa Nokian Portti, Nansotalo, Teollisuusasema ja Tehdassaari henkivät vanhaa aikaa ja luovat kontrastia uudelle rakennuskannalle.

– Kaikki eivät välttämättä halua uusiin, moderneihin tiloihin, vaan myös tilat vanhemmissa kiinteistöissä kiinnostavat. Vanhat tehdaskiinteistöt mahdollistavat usein rouheamman toiminnan kiinteistössä keskusta-alueellakin verrattuna uudempiin tiloihin, joissa säännöt tilojen käytöstä saattavat olla tiukemmat. Etuna vanhoissa tiloissa on myös hinta ja kaupunkilaisille valmiiksi tutut paikat, vinkkaa Rinne-Järvensivu.

Nokialta löytyy monipuolisia tiloja

Toimitilakustannukset ovat yritykselle suuri kustannuserä. Nokialla toimitilojen neliöhinta on suhteellisen edullinen verrattuna esimerkiksi Tampereen hintatasoon.

Nokian keskustan liiketilan hinnalla saattaa saada jonkinlaisen tilan vasta Tampereen laitamilta. Yleinen taloustilanteen kohentuminen ja sitä kautta yritysten tilatarpeiden kasvu vaikuttavat positiivisesti myös Nokian toimitilamarkkinoihin. Business Nokian toimitilapalvelussa onkin tällä hetkellä vapaana tiloja noin kolmestakymmenestä eri kiinteistöstä ja kysyntää on tasaisesti.

– Kehitämme verkkopalveluamme jatkuvasti. Vapaan toimitilan tiedot voi lähettää toimitilapalvelussa verkkolomakkeen kautta tai ne voi tarvittaessa ilmoittaa myös sähköpostitse tai soittamalla. Uutena palveluna lanseeraamme toimitilapalveluun mahdollisuuden ilmoittaa, millaista tilaa yritys on etsimässä, sanoo Rinne-Järvensivu.

Toimitilapalvelun Asiakkaamme etsivät -osiossa kerrotaan, millaiselle tilalle olisi kysyntää, jos sopivaa tilaa ei ole vapaiden toimitilojen listauksesta löytynyt. Etsintäpyynnön voi jättää verkkosivustolle anonyymisti.

Ilmoituksen jättäjän tulee myös muistaa ilmoittaa, jos tila ei ole enää myynnissä tai vuokrattavissa, jotta toimitilapalvelu säilyy ajantasaisena.

Lisätietoja:
Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori, p. 050 351 8210

Business Nokian toimitilapalvelu

 

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023