Skip to content

Nokialla toimii lukuisia nuoria yrittäjiä eri yritysmuotojen kautta, esim. 4H-yrityksiä, Ny-yrityksiä ja toiminimiyrittäjiä. Mikäli oman yrityksen perustaminen kiinnostaa, haluat sparrausta ideoihisi tai haluat tavata muita nuoria yrittäjiä, katso mitä kaikkea Nokialla tapahtuu!

Nokian bisneskisa

Nokialla järjestetään nuorille suunnattu yritysideakilpailu, Nokian bisneskisa. Bisneskisa järjestetään Nokian yläkouluille ja toiselle asteelle 1.-28.2.2023. Bisneskisa on Nokian kaupungin, Nokian Yrittäjien sekä Pirkanmaan Yrittäjien järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on synnyttää paikkakunnalle uutta yrittäjyyttä ja lisätä nuorten innostusta yrittäjyyteen.

  • Bisneskisassa osallistujien tehtävä on kehittää toteuttamiskelpoinen yritysidea.
  • Yläkoulu ja toinen aste kilpailevat omissa ikäluokissaan.
  • Kisaan opiskelija voi osallistua joko yksin tai tiimissä.
  • Bisneskisassa voi kilpailla uudella idealla tai tuunata toiminnassa olevan yrityksen palvelua tai tuotetta.
  • Yritysideat lähetetään sähköisellä lomakkeella, jonne voi liittää kirjallisen yrityskuvauksen sekä itse tuotetun lyhyen videon.

Tuomaristo valitsee hakemusten perusteella molemmista sarjoista kuusi parasta yritysideaa haastatteluun, joista kummastakin kolme parasta palkitaan kilpailun finaalissa 10.3.2023.

Bisneskisan tarkempiin ohjeisiin voit tutustua kisan verkkosivujen kautta.

Lisätietoja kilpailusta:

Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori
tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi
p. 050 35 18210

Kaisa Vanhala, hankekoordinaattori
kaisa.vanhala@nokiankaupunki.fi 
p.
040 158 2922  

Verkostoituminen

Haluatko tutustua muihin nuoriin yrittäjiin? Nokian Yrittäjät ry:llä on nuorille suunnattua vapaamuotoista toimintaa, jonka kautta saa vinkkejä yrittäjyyteen, tehdään yritysvierailuja ja tutustutaan toisiin nuoriin yrittäjiin.

  • Nokian Junnut on yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, alle 18-vuotiaille nuorille, suunnattu verkostoitumisrinki. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Tarja Niemiseen, p. 040 524 1512.
  • Nokian Nynnyt kerää yhteen joukon nuoria ja nuorenmielisiä yrittäjiä Nokialta tutustumisen ja vapaamuotoisen hubailun merkeissä! Ikähaarukka alkaa n. 20-vuotiaasta ja yläikärajaa ei ole. Nynny-toiminta on osa Nokian Yrittäjien toimintaa ja sitä vetää Ida Lehtinen. Seuraa Nynnyjen tapahtumien tiedotusta Facebookissa.

Kesätyötukea oman yrityksen perustamiseen

Kiinnostaako kesäyrittäjyys? Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorelle, joka työllistyy kesäyrittäjänä oman yrityksensä kautta esim. 4H-yrittäjänä tai laskutusosuuskunnan kautta.

Kesätyötuen arvo on 400 euroa. Kesätyötuki voidaan myöntää nokialaiselle nuorelle.

Kesätyötuet tulevat hakuun maaliskuussa.