Skip to content

Kuinka monta menestystarinaa voi yksi kaupunki tuottaa?

Nokialla toimii jo nyt noin 1800 yritystä. Joukossa on maailmanlaajuisia menestystarinoita ja vasta toimintansa alkutaipaleella olevia kasvuhakuisia yrityksiä. Kaikkia yhdistää sijainti kaupungissa, joka tarjoaa edellytykset mennä eteenpäin. Menestystarinoilla ei ole rajaa; luomme ne yhdessä.

Eveliinan Talo

Ulla-Maija Ojalahden vuonna 2010 perustama Eveliinan Talo on ilahduttanut ja rikastuttanut nokialaisten elämää jo 13 vuoden ajan. Putiikista löytyy tyynynpäällisten ja kynttilöiden lisäksi myös lähiruokaa, kuten kananmunia.

Ravintola Villa Silva

Yli satavuotias Villa Silva Nokian keskustan kupeessa heräsi alkuvuodesta eloon aivan uudella tavalla, kun ravintoloitsija Otso Mikkonen avasi vanhaan huvilaan ravintolan. Rakennuksen nimeä kantava ravintola luottaa lähituottajien raaka-aineisiin, ranskalaisen keittiön perinteisiin ja rentoon meininkiin.
Vafon eläinruokatehdas Nokian Kolmenkulmassa.

Vafo Finland Oy

Lemmikkiruokayritys Vafo Finlandin tuoreella tehtaalla Kolmenkulmassa aletaan aivan pian tuottaa Suomen suosituinta koiranruokabrändiä Hau-Hau Championia. Sitä on valmistettu pitkään ulkomailla. Tuotannon tuominen kotimaahan on osa yrityksen vastuullisuustekoja, toimitusjohtaja Timo Pärssinen kertoo.
Carbofexin biohiilisäkkejä rivissä ulkona varaston edessä.

Carbofex Oy

Pirkanmaalla kuusi vuotta sitten perustetusta Carbofexistä on tullut Euroopan merkittävin biohiilivalmistaja. Carbofex on Suomessa edelläkävijä, joka on rakentanut maamme biohiilimarkkinat. Kilpailijat ovat yrityksen toimitusjohtajan mukaan tervetulleita, sillä ne vauhdittavat biohiilen vakiintumista käyttöön. Viime syksynä Carbofex muutti Tampereen Hiedanrannasta Nokian Kolmenkulmaan. Uusia tiloja etsittiin pitkään, sillä ne ovat tärkeä askel kohti yrityksen kunnianhimoista päämäärää: olla maailman merkittävin hiilidioksidin poistaja.
Padel247:n pelikenttiä hallin sisällä.

Padel247

Lokakuussa 2021 avattu Padel247 on ensimmäisiä täyden palvelun padelkeskuksia. Hallin laadukkaat saunatilat ovat saaneet kiitosta, kuin myös malli hankkia välinekauppa, valmennus ja ravintolatoiminta alihankintana paikallisilta alansa ammattilaisilta. Paikallisten yritysten kanssa tehty yhteistyö näkyy niin pelikenttäsponsoreina kuin monipuolisina tapahtumina ja klubietuina.
Merus Powerin sähkökaapin värikkäitä johtoja ja kytkimiä.

Merus Power Oyj

Vihreä siirtymä sekä energiansaannin epävarmuus tarvitsevat innovatiivisia ratkaisuja. Merus Power tuottaa sähkövarastoja sekä järjestelmiä, jotka parantavat teollisuuden ja kiinteistöjen energiatehokkuutta. Sähkövarastoillaan yritys mahdollistaa uusiutuvan energian kasvattamisen sähköverkoissa sekä tasapainottaa eroja sähkön tuoton ja kulutuksen välillä.
Nokianvirran Energian voimalaitos sijaitsee Tehdassaaren ja Nokianvirran vieressä.

Nokianvirran Energia Oy

Nokianvirran Energia perustettiin kasvattamaan nokialaisten osakkaidensa kilpailukykyä ja varmistamaan näille vakaamman energianhinnan pitkälle tulevaisuuteen. Kotimaisen huoltovarmuuden lisäksi maakaasun käytön minimoinut laitos on ollut merkittävä investointi puhtaampaan tulevaisuuteen ja kiertotalouteen.
Leipomo Sorttiinan oransseja prinsessakakkuja valkoisilla koristeilla.

Leipomo Sorttiina

Leipomo Sorttiinan taustalla on vahva onnistumistarina avautuviin mahdollisuuksiin tarttumisesta ja rohkeudesta luottaa unelmiinsa. Sirpa Santala perusti leipomon vuonna 2013 ilman yrittäjäkokemusta, 30-vuotisen vakuutusalan uran jälkeen. Vahva toisista välittämisen ja auttamisen kulttuuri sekä halu kehittää tuotteita asiakkaiden tarpeisiin ovat osa leipomon onnistumisen reseptiä.
Nousun värikkäät 1970-luvun tyyliset verkkatakit roikkuvat vierekkäin vaaterekissä.

NousuCommunity Oy

Nousun myymälä-ompelimo valmistaa Nokialla 70-luvulta inspiroituneita vaatteita. Paitsi vaatteiden värimaailma, myös brändin arvot tukeutuvat vahvasti 70-luvulle. Tuotteet tehdään laadukkaasti ja ammattitaidolla suomalaisena käsityönä. Päätavoitteena on lisätä käsityöosaamista Suomessa, ei niinkään myynnin kasvattaminen. Yrityksen takana on aiemmin palomiehenä toiminut käsityöläisyyden puolestapuhuja Turkka Koivisto.
Coloria-maalipurkkeja pinoissa.

Coloria Oy

Coloria on nokialainen maalitehdas, joka valmistaa maaleja, lakkoja ja öljyjä. Perheyritys on keskittynyt erityisesti ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Kaikki Colorian maalit ovat vesiohenteisia, ja tehdas valmistaa myös hengittävämpiä muovittomia maaleja. Myös kemikaaliherkille on oma tuotesarjansa.
Elovena-hiutaleita Nokian myllyn tuotantolinjalla.

Raisio Oyj:n Nokian mylly

Nokian myllyyn on keskitetty Raisio Oyj:n kaikki kaura- ja ruismyllytoiminta, mikä vastaa noin kolmasosaa kaikesta Suomen elintarvikekaurasta. Teollisuusasiakkaiden kautta Nokian myllyn kauraa nautitaan jalostettuna ympäri maailmaa. Mittavien investointien ansiosta Nokian mylly on täysin hiilineutraali sekä pystyy tuottamaan myös gluteenitonta kauraa. Kesällä 2021 valmistuneessa lämpölaitoksessa tuotetaan energiaa kiertotalouden mukaisesti tuotannossa sivutuotteena syntyvästä kauran kuoresta.
Pirkanmaan Jätehuollon työntekijä kuljettaa ruskeaa biojäteastiaa kohti jätteenkuljetusautoa.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto on ympäristölle paras. Huolehdimme, että 17 kunnassa lajittelu ja kierrätys sujuu, kuljetukset rullaavat ja jätteenkäsittely on huippulaatua. Jätteistämme 99 % hyödynnetään materiaalina tai energiana. Olemme innostunut kiertotalouden edelläkävijä. Kaikessa toiminnassamme tähtäämme siihen, että ympäristö voittaa, asukkaat ovat tyytyväisiä ja hintamme ovat maan edullisimmat.
Nokian Panimon keltaisia Keisari-oluttölkkejä suurissa pinoissa varastossa.

Nokian Panimo Oy

Nokian Panimo on itsenäinen pienpanimo, joka valmistaa vuodessa noin 3 miljoonaa litraa olutta sekä miljoona litraa siideriä sekä virvoitusjuomia. Panimo sijaitsee Nokian Viholassa, jossa toimii myös Keisari Kauppa & Terassi.
Arctic safetyn yrittäjät Hanne Nurmi ja Mika Korpiaho pukeutuneina yrityksensä myymiin keltaisiin työvaatteisiin.

Arctic Safety Oy

Arctic Safety Oy on työturvallisuuden palvelutalo, joka on erikoistunut ratkaisumyyntiin. Kolmenkulman erikoismyymälässä on esillä mm. turvakenkiä ja työvaatteita. Lisäksi myymälässä on mahdollista tutustua alan johtaviin brändeihin ja suojainuutuuksiin.
Asentaja kokoonpanee poraa Dooforin tuotantotiloissa.

Doofor Oy

Doofor Oy on hydraulisten kallioporakoneiden valmistaja, joka tarjoaa asiakkailleen myös vara- ja lisäosia sekä huoltoa.
Hurrikaanit Ympäristöhuolto Oy:n henkilöstöä työvaatteissa toimitilansa ulkopuolella.

Hurrikaanit Ympäristöhuolto Oy

Hurrikaanit on ympäristöhuollon asiantuntija – perheyritys, jonka intohimona on tuottaa helppoja, puhtaita ratkaisuita taloihin, tapahtumiin ja työmaille.
Nokian sähkötalon yrittäjä Olli Sorva ja hänen tyttärensä Suvi Sorva myymälätiskin takana.

Nokian Sähkötalo Oy

Nokian Sähkotalo Oy on yksi Suomen suurimmista valaisinliikkeistä, jonka valikoimista löytyvät tuhannet valaisinvaihtoehdot sisä- ja ulkokäyttöön sekä kosteisiin tiloihin. Liikkeen valikoimasta löytyy myös sähkötarvikkeita rakentajille ja remontoijille.
AGCO Powerin tehdas Nokian Linnavuoressa kuvattuna sisältä.

AGCO Power

AGCO Power on Nokian Linnavuoressa toimiva dieselmoottoritehdas, jonka juuret ulottuvat 1940-luvun alkuun. Yrityksen valmistamat moottorit toimivat voimanlähteenä useissa maailman johtavissa traktorimerkeissä ja muissa maatalouskoneissa.
Nokialaisen yrityksen Papu Design muotoja lasten asusteissa

Papu Design Oy

Pienestä pavunvarresta on kasvanut kansainvälistä kasvua hakeva yritys, jonka vastuullisesti valmistetut vaatteet tunnetaan jo Atlantin takana.
Äiti ja lapsi lajittelevat jätteitä Molok Oy:n valmistamaan syväkeräysastiaan Nokialla.

Molok Oy

Molok Oy kehitti 1990-luvun alussa syväkeräysjärjestelmän, jossa Molok-jäteastiat sijoitetaan osittain maan alle. Nyt kansainvälinen yritys toimittaa tuotteitaan 40 maahan.
Honkaniemen tilan ylämaankarjasonneja laitumella talvella lumikinosten keskellä.

Honkaniemen tila

Honkaniemen tilalla Pinsiössä viljellään nurmea ja kasvatetaan ylämaankarjaa.
Outi Virtanen maalaa vesiväreillä työhuoneessaan.

Sokru Oy

Sokru suunnittelutoimisto, joka keskittyy kuvitukseen, kuoseihin ja graafiseen suunnitteluun.
Purso Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aro.

Purso Oy

Perheyhtiö on viiden vuosikymmenen aikana rakentanut vahvan aseman monipuolisena alumiiniasiantuntijana.
SK Laiteasennuksen yrittäjät Tero Sistonen ja Jarkko Keskinen yrityksen varastotiloissa.

SK Laiteasennus Oy

Kiinteistöjen lämpöpumppujen ja jäähdytyslaitteiden huolto sekä erikoisrakennusurakointia tinkimättömällä jäljellä.
Ecolan Oy:n Martti Hintikka esittelee yrityksen valmistamia lannoiterakeita.

Ecolan Oy

Kiertotalouden edelläkävijä on keskittynyt tukemaan tuotteillaan kestävää kasvua ja kehitystä.