Skip to content

AUTAMME TYÖNANTAJIA TYÖLLISTÄMISESSÄ

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 ja kestävät 30.6.2023 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Nokian kaupunki on yksi Pirkanmaan kokeilualueen kunnista. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyi yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Nokian kaupungin työllisyyspalveluiden tuottamiin palveluihin kuuluvat lakisääteiset työllistymistä edistävät palvelut henkilö- ja yritysasiakkaille (työnvälitys, tieto- ja neuvontapalvelut, ammatinvalinta- ja uraohjaus, palkkatuki, starttiraha alkavalle yrittäjälle, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työ- ja koulutuskokeilu, asiantuntija-arvioinnit ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella). Työllisyyden kuntakokeilun kokeilualueilla on kokeilulain mukainen mahdollisuus ottaa vastaan työnantajien ilmoituksia avoimista työpaikoista ja esitellä työantajille sopivia työnhakijoita kokeilualueelta.

Palkkatukityöllistäminen

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatukihakemusta täyttäessä työnantajan pitää tietää, hakeeko hän palkkatukea TE-toimistosta vai kuntakokeilusta. Lue lisää palkkatukityöllistämisestä Nokian kaupungin sivuilta.

Kesätyötuki työnantajalle

Nokian kaupunki kannustaa paikkakunnan yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätyöntekijöiksi tarjoamalla työnantajille kesätyötukea. Haku alkaa maaliskuussa.

Kesätyötuki voidaan maksaa paikkakunnan yrityksille ja yhdistyksille. Sitä ei kuitenkaan voida käyttää seurakunnan ja kuntayhtymän kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Yksi työnantaja voi työllistää kaksi nuorta kesätyötukea käyttäen.

Kesätyötukihakemus tehdään sähköisellä hakemuslomakkeella ja tuen maksatus haetaan tilityslomakkeella. Tarkemmat tiedot ja hakulomakkeet Nokian kaupungin verkkosivustolla.

Palvelemme

Nansotalo, Tanhuankatu 2, 37100 Nokia
2 krs. sekä katutaso, jonne käynti junaradanpuoleisesta ulko-ovesta.

p. 040 133 4773
tyollisyyspalvelut@nokiankaupunki.fi


Ota yhteyttä:

Jyrki Malinen
OMA-valmentaja
p. 050 348 0881
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Anne Ojanen
OMA-valmentaja
p. 050 379 8032
etunimi.sukunimi1@nokiankaupunki.fi