Skip to content

AUTAMME TYÖNANTAJIA TYÖLLISTÄMISESSÄ

Nokian kaupungin työllisyyspalvelut ottavat vastaan työnantajien ilmoituksia avoimista työpaikoista ja voivat esitellä työantajille sopivia työnhakijoita. Ilmoittamalla avoimesta työpaikasta TE-toimistoon tai työllisyyspalveluihin, voivat työnantajat saada työpaikkansa näkyviin TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun, joka on Suomen suurin ilmainen työpaikkojen hakuportaali.

Vaivattomimmin avoimesta työpaikasta ilmoittaminen tapahtuu verkossa Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelussa. Oma asiointi -palvelussa työnantaja voi tallentaa työpaikkailmoituksen malliksi, muuttaa aiempaa työpaikkailmoitusta tai poistaa sen. Työpaikkailmoituksen käsittelytilannetta voi myös seurata reaaliaikaisesti TE-toimistossa/kuntakokeilussa, sekä nähdä työnhakijaesittelyt ja työpaikkaan tehdyt työtarjoukset. Työpaikasta voi ilmoittaa myös avoimella verkkolomakkeella ilman työnantajan Oma asiointi -palveluun kirjautumista, mutta tällöin em. muokkauksen ja seuraamisen mahdollisuuksia ei ole.

Esittelypaikan avulla kuntakokeilun OMA-valmentajat voivat esitellä työnantajille sopivia työnhakijoita. Tällöin työnantaja ilmoittaa työllisyyspalveluihin henkilöstötarpeesta ja tehtäväkuvauksen perusteella työnantajalle tehdään esittely sopivista ehdokkaista. Esittelypaikka ei ole avoimessa ja julkisessa haussa, ainoastaan työllisyyspalveluiden OMA-valmentajien nähtävissä. Työnantajan halutessa myös esittelypaikka voidaan avata avoimeksi työpaikaksi TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun. Tehtyjä esittelyjä seurataan ja työnantajan tulee antaa tiedot esittelyjen tuloksista ja mahdollisesta rekrytoinnista työllisyyspalveluihin.

Työpaikkailmoituksessa työtehtävä täytyy kuvata selkeästi ja ilmoitusta tai esittelypaikkaa varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • yrityksen ja työnantajan nimi
 • ammattinimike
 • tehtävän kuvaus
 • tarvittavat erityistaidot tai pätevyydet
 • koulutusvaatimukset tarvittaessa
 • työaika
 • työn alkaminen ja työsuhteen kesto
 • työpaikan sijainti
 • palkkaus
 • yhteystiedot
 • hakumenettely

Henkilöstöpalveluyrityksen toimeksiannoissa on suositeltavaa merkitä myös käyttäjä- tai toimeksiantajayrityksen nimi.

Palkkatukityöllistäminen

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatukihakemusta täyttäessä työnantajan pitää tietää, hakeeko hän palkkatukea TE-toimistosta vai kuntakokeilusta. Lue lisää palkkatukityöllistämisestä Nokian kaupungin sivuilta.

Maahanmuuttajan rekrytointi

Jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa maahanmuuttajan rekrytointiin tai työntekijäsi maahanmuuton alkuvaiheeseen, voit olla yhteydessä kotoutumistyön koordinaattoriin, Lumi Karjalainen, p. 040 779 9290, lumi.karjalainen@nokiankaupunki.fi

Kesätyötuki työnantajalle

Nokian kaupunki kannustaa paikkakunnan yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätyöntekijöiksi tarjoamalla työnantajille kesätyötukea. Haku alkaa maaliskuussa.

Kesätyötuki voidaan maksaa paikkakunnan yrityksille ja yhdistyksille. Sitä ei kuitenkaan voida käyttää seurakunnan ja kuntayhtymän kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Yksi työnantaja voi työllistää kaksi nuorta kesätyötukea käyttäen.

Kesätyötukihakemus tehdään sähköisellä hakemuslomakkeella ja tuen maksatus haetaan tilityslomakkeella. Tarkemmat tiedot ja hakulomakkeet Nokian kaupungin verkkosivustolla.

Palvelemme

Nansotalo, Tanhuankatu 2, 37100 Nokia
2 krs. sekä katutaso, jonne käynti junaradanpuoleisesta ulko-ovesta.

p. 040 133 4773
tyollisyyspalvelut@nokiankaupunki.fi


Ota yhteyttä:

Hannele Koivuoja
Palveluesimies
p. 040 133 4464
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi