Skip to content

Tulevaisuuden työvoimaa tarjolla!

Lähdemme tutustuttamaan Nokian yläkoulujen kahdeksasluokkalaisia kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan. Nämä alat kärsivät tällä hetkellä työvoimapulasta ja uusia osaajia tarvitaan. Räätälöimme kaseille valmiita työelämään tutustumisjaksoja, ilmoita yrityksenne mukaan!
Nuorella tytöllä on kädessä pahvimuki ja päällä essu.

Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Nokian yläkoulujen oppilaanohjaajat ja Tampereen seudun ammattiopisto räätälöivät yhdessä yrittäjien kanssa kahdeksasluokkalaisille TET-jaksoja, jotka helpottavat nuorten tutustumista kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan Nokialla. TET-viikkoon sisältyy tutustuminen niin alan yrityksiin kuin koulutukseen Tredussa. Parhaassa tapauksessa saamme uusia tulevaisuuden työntekijöitä paikallisiin yrityksiin.

Mikä on TET-jakso?

Työelämään tutustumisjakso eli TET-jakso:

  • TET-jaksot ovat osa koulunkäyntiä.
  • Työpäivän pituus 6h tai 30h viikossa ma-pe.
  • Tavoitteena tutustua työelämän käytänteisiin ja ammattialaan.
  • Anna nuoren kokeilla erilaisia työtehtäviä.

Tet-jaksot ovat viikon mittaisia ja ovat Nokialla 8. luokkalaisilla kouluittain: Harjuniitty vko 18 (25.4.alkaen), Nokianvirta vko 20 (9.5. alkaen) ja Emäkosken koulu vko 21 (16.5. alkaen).

Räätälöidyt TET-jaksot

Valmiilla TET-jaksopaketeilla houkuttelemme nuoria tutustumaan työvoimaa tarvitseviin aloihin. Pilottiimme valokoitui kone- ja metalliala sekä sosiaali- ja terveysala. Katsomme pilotin kiinnostusta niin yritysten kuin opiskelijoiden suunnalta ja jatkossa voimme vaihtaa/lisätä aloja. Kunkin alan TET-viikkoon sisältyy pari päivää kahdessa yrityksessä sekä yksi koulutukseen tutustumispäivä Tredussa.

Ilmoittautuminen

Mikäli kiinnostuit, ilmoita yrityksenne mukaan 31.3.2022 mennessä lomakkeen kautta. Palaamme teille tarkemmin TET-jaksojen toteutumisesta aloittain.

Lisätietoja

Riikka Katajainen, p. 050 395 8988, riikka.katajainen@nokiankaupunki.fi
tai Tiina Rinne-Järvensivu, p. 050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

 

Nokian Yrittäjät ry ja Business Nokia järjestää alle 18-vuotiaille nuorille yrittäjille suunnatun roadshow-kierroksen nokialaisiin ja lähikuntien yrityksiin. Pääsemme tutustumaan erilaisten yritysten toimintaan ja samalla verkostoitumaan toisten nuorten yrittäjien kanssa, lähde rohkeasti mukaan!
17.11.2023
Kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kutsuu Nokian kaupungin yritykset yhteiseen joulupuurotilaisuuteen tiistaina 19.12.2023 klo 8 alkaen Nokian virastotalon alakerrassa sijaitsevaan Lounasravintola Lailaan. Vuosi on taas vierähtänyt ja kiitokseksi kuluneesta vuodesta kutsumme yritysten edustajat jouluiseen aamutilaisuuteen.
8.11.2023
Nokian kaupunki ja Nokian Yrittäjät ry järjestävät marraskuun 28. päivä aamukahvitilaisuuden, jossa teemana on kaupungin kaavoituskatsaus. Aiheesta alustaa Nokian kaupungin kaavoitusarkkitehti Johanna Fingerroos. Tule kuulemaan ja keskustelemaan!
4.11.2023
Onko sinulla ajatuksia yrityksesi tai yhdistystoiminnan kehittämiseen? Voisiko niihin hakea EU-rahoitusta? Tule kuulemaan uuden rahoituskauden ajankohtaisista asioista ja uusista tukimuodoista. Voisiko Leader-rahoituksen avulla ideoista ja unelmista tulla totta? Tervetuloa Leader-rahoitusinfoon 22.11.2023 Nokialle, joko päivällä Virtaan tai illalla Kerholaan!
2.11.2023