Skip to content

Tulevaisuuden työvoimaa tarjolla!

Lähdemme tutustuttamaan Nokian yläkoulujen kahdeksasluokkalaisia kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan. Nämä alat kärsivät tällä hetkellä työvoimapulasta ja uusia osaajia tarvitaan. Räätälöimme kaseille valmiita työelämään tutustumisjaksoja, ilmoita yrityksenne mukaan!
Nuorella tytöllä on kädessä pahvimuki ja päällä essu.

Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Nokian yläkoulujen oppilaanohjaajat ja Tampereen seudun ammattiopisto räätälöivät yhdessä yrittäjien kanssa kahdeksasluokkalaisille TET-jaksoja, jotka helpottavat nuorten tutustumista kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan Nokialla. TET-viikkoon sisältyy tutustuminen niin alan yrityksiin kuin koulutukseen Tredussa. Parhaassa tapauksessa saamme uusia tulevaisuuden työntekijöitä paikallisiin yrityksiin.

Mikä on TET-jakso?

Työelämään tutustumisjakso eli TET-jakso:

  • TET-jaksot ovat osa koulunkäyntiä.
  • Työpäivän pituus 6h tai 30h viikossa ma-pe.
  • Tavoitteena tutustua työelämän käytänteisiin ja ammattialaan.
  • Anna nuoren kokeilla erilaisia työtehtäviä.

Tet-jaksot ovat viikon mittaisia ja ovat Nokialla 8. luokkalaisilla kouluittain: Harjuniitty vko 18 (25.4.alkaen), Nokianvirta vko 20 (9.5. alkaen) ja Emäkosken koulu vko 21 (16.5. alkaen).

Räätälöidyt TET-jaksot

Valmiilla TET-jaksopaketeilla houkuttelemme nuoria tutustumaan työvoimaa tarvitseviin aloihin. Pilottiimme valokoitui kone- ja metalliala sekä sosiaali- ja terveysala. Katsomme pilotin kiinnostusta niin yritysten kuin opiskelijoiden suunnalta ja jatkossa voimme vaihtaa/lisätä aloja. Kunkin alan TET-viikkoon sisältyy pari päivää kahdessa yrityksessä sekä yksi koulutukseen tutustumispäivä Tredussa.

Ilmoittautuminen

Mikäli kiinnostuit, ilmoita yrityksenne mukaan 31.3.2022 mennessä lomakkeen kautta. Palaamme teille tarkemmin TET-jaksojen toteutumisesta aloittain.

Lisätietoja

Riikka Katajainen, p. 050 395 8988, riikka.katajainen@nokiankaupunki.fi
tai Tiina Rinne-Järvensivu, p. 050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

 

Tule mukaan kesän tapahtumiin! Pääset tapaamaan toisia kesäyrittäjiä, myymään tuotteitasi tai palveluitasi sekä saat tukea ja vinkkejä kesäyrittäjyyteen. Tapahtumat on tarkoitettu 13-19 -vuotiaille yrittäjille.
27.5.2024
Aamupäivällä asiana yritysten investoinnit, rahoitus ja vastuullisuus ja iltapäivällä luvassa mielenkiintoiset yrityskäynnit Kolmenkulman alueella. Lähde sinäkin mukaan, joko koko päiväksi tai vaan jompaan kumpaan osioon. Tapaamisessa mukana sekä opiskeljoita että yritysten edustajia.
20.5.2024
Ruudun takaa -taidetapahtumassa taide valtaa ikkunoiden ruudut ja ilahduttaa ulkopuolella olevia katselijoita loka-marraskuussa 2024. Ikkunan sisältö voi olla esimerkiksi installaatio, kuvataidetta tai performanssi. Tavoitteena on saada taideikkunoita useisiin eri rakennuksiin. Tapahtumaan tarvitaan sekä sisällöntuottajia, että kohteita. Onko sinun yrityksesi toimitiloissa ikkunoita, joita voisi valjastaa tähän tapahtumaan?
29.4.2024
Sakkaako myynti? Kamppailetko asiakkaiden löytymisen kanssa? Tule kuulemaan käytännönläheisiä neuvoja myyntikouluttaja Petri Fagerströmiltä. Pidämme napakan tunnin mittaisen aamutilaisuuden aiheesta Taidetalolla, ilmoittaudu mukaan!
25.4.2024