Skip to content

Tulevaisuuden työvoimaa tarjolla!

Lähdemme tutustuttamaan Nokian yläkoulujen kahdeksasluokkalaisia kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan. Nämä alat kärsivät tällä hetkellä työvoimapulasta ja uusia osaajia tarvitaan. Räätälöimme kaseille valmiita työelämään tutustumisjaksoja, ilmoita yrityksenne mukaan!
Nuorella tytöllä on kädessä pahvimuki ja päällä essu.

Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Nokian yläkoulujen oppilaanohjaajat ja Tampereen seudun ammattiopisto räätälöivät yhdessä yrittäjien kanssa kahdeksasluokkalaisille TET-jaksoja, jotka helpottavat nuorten tutustumista kone- ja metalli- sekä sosiaali- ja terveysalaan Nokialla. TET-viikkoon sisältyy tutustuminen niin alan yrityksiin kuin koulutukseen Tredussa. Parhaassa tapauksessa saamme uusia tulevaisuuden työntekijöitä paikallisiin yrityksiin.

Mikä on TET-jakso?

Työelämään tutustumisjakso eli TET-jakso:

  • TET-jaksot ovat osa koulunkäyntiä.
  • Työpäivän pituus 6h tai 30h viikossa ma-pe.
  • Tavoitteena tutustua työelämän käytänteisiin ja ammattialaan.
  • Anna nuoren kokeilla erilaisia työtehtäviä.

Tet-jaksot ovat viikon mittaisia ja ovat Nokialla 8. luokkalaisilla kouluittain: Harjuniitty vko 18 (25.4.alkaen), Nokianvirta vko 20 (9.5. alkaen) ja Emäkosken koulu vko 21 (16.5. alkaen).

Räätälöidyt TET-jaksot

Valmiilla TET-jaksopaketeilla houkuttelemme nuoria tutustumaan työvoimaa tarvitseviin aloihin. Pilottiimme valokoitui kone- ja metalliala sekä sosiaali- ja terveysala. Katsomme pilotin kiinnostusta niin yritysten kuin opiskelijoiden suunnalta ja jatkossa voimme vaihtaa/lisätä aloja. Kunkin alan TET-viikkoon sisältyy pari päivää kahdessa yrityksessä sekä yksi koulutukseen tutustumispäivä Tredussa.

Ilmoittautuminen

Mikäli kiinnostuit, ilmoita yrityksenne mukaan 31.3.2022 mennessä lomakkeen kautta. Palaamme teille tarkemmin TET-jaksojen toteutumisesta aloittain.

Lisätietoja

Riikka Katajainen, p. 050 395 8988, riikka.katajainen@nokiankaupunki.fi
tai Tiina Rinne-Järvensivu, p. 050 351 8210, tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi

 

Kirkkaan sinisen taivaan alla avautuu kampus-rakennuksen etupuoli.
Oletko kiinnostunut yhteistyöstä Nokian toisen asteen oppilaitosten kanssa? Onnin avulla yhteistyö toteutuu helpommin! #rajatontyöelämä ESR-hankkeen puitteissa valmistunut Onni-sovellus (onniapp.fi) helpottaa yritysten ja oppilaitosten yhteistyön solmimista, ja ensisijaisesti se mahdollistaa molemmille osapuolille yhteistyökumppanin ja oikean yhteyshenkilön yhteystietojen löytämisen. Lisäksi organisaation tietojen ilmoittaminen Onnissa kertoo jo itsessään sen, että yhteistyö kiinnostaa.
20.9.2022
Pukumies osoittaa virtuaalista taloa, jossa erivärisiä pylväitä.
Kauhistuttaako energiahinnat? Mitä energiansäästötoimia yrityksesi voisi tehdä? Tule kuulemaan asiantuntijoiden vinkkejä ja jakamaan kokemuksia energiainfoon Nokian Tehdassaareen tiistaina 11.10.2022.
13.9.2022
Yxyxyx-tapahtuman mainoksessa on nais- ja mieshahmot sekä tapahtumatiedot.
Kaipaatko vinkkejä yrityksesi markkinointiin? Miten erottua massasta ja tehdä vaikutus omalla persoonalla tai tuotteella? Yrittäjille ja yritysten edustajille suunnattu Yxyxyx-tapahtuma on tehokas paketti sinulle, joka kaipaat apua verkostoitumiseen ja myyntiin. Tapahtumaan voit varata halutessasi oman messupaikan, kuulet myynnin, markkinoinnin ja esiintymisen ammattilaisia ja kenties osallistut myös pikadeiteille?
30.8.2022
Kiipulan opiskelijat kävelevät koulun pihalla.
Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kouluttamalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä takaamme heille tasavertaisemman aseman työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. Meillä opiskelija saa yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea opintoihin, päivittäiseen arkielämään ja työllistymiseen.
22.8.2022