Skip to content

Nuorten yritysideakilpailu ”Nokian bisneskisa” starttaa helmikuussa

Nuorille suunnattu yritysideakilpailu, Nokian bisneskisa, järjestetään Nokian yläkouluille ja toiselle asteelle tänä vuonna ajalla 5.2. -5.3.2024. Bisneskisa on Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on synnyttää paikkakunnalle uutta yrittäjyyttä ja lisätä nuorten innostusta yrittäjyyteen.

Kuinka kilpailu etenee

Nokian bisneskisa on paikallisesti järjestetty yritysideakilpailu, johon voi osallistua 13 – 20 vuotiaita nuoria Nokian yläkouluista, lukiosta sekä ammatillisesta koulutuksesta. Opiskelija voi osallistua kisaan joko yksin tai tiimissä. Ideasarjaan voit esimerkiksi osallistua oman kaveriporukan kanssa!

  • Bisneskisassa osallistujien tehtävä on kehittää toteuttamiskelpoinen yritysidea.
  • Kisaan opiskelija voi osallistua joko yksin tai tiimissä.
  • Bisneskisassa voi kilpailla uudella idealla tai tuunata toiminnassa olevan yrityksen palvelua tai tuotetta.
  • Yritysideat lähetetään sähköisellä lomakkeella, jonne voi liittää kirjallisen yrityskuvauksen sekä itse tuotetun lyhyen videon.

Parhaat ideat palkitaan

Oman yritystoiminnan ideointi ja aloittaminen vaatii rohkeutta. Kilpailun avulla voit vapaasti ideoida, olisiko omasta ideasta toteutukseen. Yritysideakilpailun tarkempiin ohjeisiin voit tutustua Bisneskisan verkkosivujen kautta. Sivuilta löytyy mm. Bisneskisa-opasvihko, joka auttaa ideoinnin alkuun. Sivuilta löytyvän lomakkeen kautta voit myös palauttaa yritysideat, viimeinen palautuspäivä on 5.3.2024.

Tuomaristo valitsee hakemusten perusteella kuusi parasta yritysideaa haastatteluun, joista parhaat palkitaan kilpailun finaalissa 15.3.2024 klo 9 – 11.

Lisätietoja kilpailusta:

Tiina Rinne-Järvensivu, yrityskoordinaattori
tiina.rinne-jarvensivu@nokiankaupunki.fi
p. 050 35 18210

Tule juhlistamaan yrittäjän päivää Nokialle! Yrittäjän päivän etkoja vietetään keskiviikko-iltana 4.9.2024 mukavassa yrittäjäseurassa ja hyvän ohjelman parissa. Illan puhujana on Jari Saario ja viihdeosuudesta vastaa koomikkopariskunta Riku Suokas ja Johanna Tohni. Ilmoittaudu mukaan!
7.6.2024
Tule mukaan kesän tapahtumiin! Pääset tapaamaan toisia kesäyrittäjiä, myymään tuotteitasi tai palveluitasi sekä saat tukea ja vinkkejä kesäyrittäjyyteen. Tapahtumat on tarkoitettu 13-19 -vuotiaille yrittäjille.
27.5.2024
Aamupäivällä asiana yritysten investoinnit, rahoitus ja vastuullisuus ja iltapäivällä luvassa mielenkiintoiset yrityskäynnit Kolmenkulman alueella. Lähde sinäkin mukaan, joko koko päiväksi tai vaan jompaan kumpaan osioon. Tapaamisessa mukana sekä opiskeljoita että yritysten edustajia.
20.5.2024
Ruudun takaa -taidetapahtumassa taide valtaa ikkunoiden ruudut ja ilahduttaa ulkopuolella olevia katselijoita loka-marraskuussa 2024. Ikkunan sisältö voi olla esimerkiksi installaatio, kuvataidetta tai performanssi. Tavoitteena on saada taideikkunoita useisiin eri rakennuksiin. Tapahtumaan tarvitaan sekä sisällöntuottajia, että kohteita. Onko sinun yrityksesi toimitiloissa ikkunoita, joita voisi valjastaa tähän tapahtumaan?
29.4.2024