Skip to content

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022: Nokia menestyi Pirkanmaan parhaimpana kuntana

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.

Nokia sai hyvät arviot keskikokoisten kuntien (10 000 – 50 000 asukasta) kategoriassa päätöksenteon yrityslähtöisyydestä, yrityspalveluista, elinkeinopolitiikan asemasta kaupungissa, infrastruktuurista sekä koulutuksesta ja osaamisesta.

Pirkanmaa sijoittui alueellisessa vertailussa nyt kuudennelle sijalle. Pirkanmaalla yrittäjät kokevat tärkeimmiksi palveluiksi aloittavan yrittäjän palvelut, verkostoitumisen ja sujuvat lupapalvelut. Yrittäjien mielestä parhaiten kunnat hoitavat Pirkanmaan alueella infrastruktuurin (esim. kulkuväylät, vesijohdot, tietoliikenneverkot) ja toiseksi parhaiten koulutuksen ja osaamisen osa-alueen. Kolmannelle sijalle nousee elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Tämä kaikki käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista.

Lue lisää Kuntabarometristä Pirkanmaan Yrittäjien 18.5.2022 julkaistusta tiedotteesta.

Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin 2022 tulokset

Haalariasuinen nainen hymyilee tehdashallissa.
TAKK ja Business Nokia toteuttavat yhteistyössä Nokialla järjestettävän työnopastajavalmennuksen. Valmennus kestää neljä kuukautta ja se sisältää neljä lähiopetuspäivää, ohjauksen ja päätöstilaisuuden. Työnopastaja suunnittelee työpaikalla tapahtuvaa perehdytystä ja oppimista. Valmennuksen tavoitteena on kehittää osallistujan valmiuksia toimia oman toimialueensa työnopastajana.
29.11.2022
Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
9.11.2022
Pöydällä on kahvikuppi ja puurolautanen.
Kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kutsuu Nokian kaupungin yritykset yhteiseen joulupuurotilaisuuteen torstaina 1.12.2022 klo 8 alkaen Nokian keskustassa sijaitsevaan Food & Cafe Fridaan. Vuosi on taas vierähtänyt ja kiitokseksi kuluneesta vuodesta kutsumme yritysten edustajat jouluiseen aamutilaisuuteen.
3.11.2022
Omistajanvaihdosmarkkinat järjestetään 10.11.2022 Tampereella.
Oletko suunnittelemassa yrityksesi myyntiä? Oletko kenties aloittelemassa yrittäjyyttä? Haluatko laajentaa yritystoimintaasi yrityskaupoilla, vai olisiko sukupolvenvaihdos yrityksessäsi ajankohtainen? Omistajanvaihdosmarkkinat vastaavat kaikkiin näihin kysymyksiisi ja näillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti olla mukana.
14.10.2022