Skip to content

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022: Nokia menestyi Pirkanmaan parhaimpana kuntana

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.

Nokia sai hyvät arviot keskikokoisten kuntien (10 000 – 50 000 asukasta) kategoriassa päätöksenteon yrityslähtöisyydestä, yrityspalveluista, elinkeinopolitiikan asemasta kaupungissa, infrastruktuurista sekä koulutuksesta ja osaamisesta.

Pirkanmaa sijoittui alueellisessa vertailussa nyt kuudennelle sijalle. Pirkanmaalla yrittäjät kokevat tärkeimmiksi palveluiksi aloittavan yrittäjän palvelut, verkostoitumisen ja sujuvat lupapalvelut. Yrittäjien mielestä parhaiten kunnat hoitavat Pirkanmaan alueella infrastruktuurin (esim. kulkuväylät, vesijohdot, tietoliikenneverkot) ja toiseksi parhaiten koulutuksen ja osaamisen osa-alueen. Kolmannelle sijalle nousee elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Tämä kaikki käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista.

Lue lisää Kuntabarometristä Pirkanmaan Yrittäjien 18.5.2022 julkaistusta tiedotteesta.

Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin 2022 tulokset

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023