Skip to content

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022: Nokia menestyi Pirkanmaan parhaimpana kuntana

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.

Nokia sai hyvät arviot keskikokoisten kuntien (10 000 – 50 000 asukasta) kategoriassa päätöksenteon yrityslähtöisyydestä, yrityspalveluista, elinkeinopolitiikan asemasta kaupungissa, infrastruktuurista sekä koulutuksesta ja osaamisesta.

Pirkanmaa sijoittui alueellisessa vertailussa nyt kuudennelle sijalle. Pirkanmaalla yrittäjät kokevat tärkeimmiksi palveluiksi aloittavan yrittäjän palvelut, verkostoitumisen ja sujuvat lupapalvelut. Yrittäjien mielestä parhaiten kunnat hoitavat Pirkanmaan alueella infrastruktuurin (esim. kulkuväylät, vesijohdot, tietoliikenneverkot) ja toiseksi parhaiten koulutuksen ja osaamisen osa-alueen. Kolmannelle sijalle nousee elinkeinopolitiikan asema kunnassa. Tämä kaikki käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista.

Lue lisää Kuntabarometristä Pirkanmaan Yrittäjien 18.5.2022 julkaistusta tiedotteesta.

Suomen Yrittäjien Kuntabarometrin 2022 tulokset

Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024
Onko sinulla ravintola- tai kahvilatoimintaa Nokialla? Nyt on aika ilmoittautua kesän 2024 Taste of Nokia -ravintolafestivaaliin! Kyse on ruoka- ja juomatapahtumasta, joka tarjoaa paikallisille ravintoloille ja kahviloille mahdollisuuden markkinoida omia erikoisuuksiaan asiakkaille pienten maisteluannoksien muodossa. Tapahtuma järjestetään kolmepäiväisenä pe 28.6. - su 30.6.2024.
19.2.2024
Ruutupaitainen mies peukuttaa molemmilla käsillään.
Uusi yrittäjä, älä jää yksin! Nokian kaupunki ja Nokian yrittäjät ry järjestävät nokialaisille uusille yrittäjille suunnatun tilaisuuden. Tarjolla on infoa, verkostoitumista ja tietysti makoisat kahvit ravintola Pancho Villassa 5.3.2024 klo 15 alkaen. Tule mukaan!
31.1.2024