Skip to content

Tier tuo sähköpotkulaudat Nokialle

Tier Mobility Finland Oy laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ja tuo kaksisataa sähköpotkulautaa touko-kesäkuun vaihteessa Nokialle. Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat käytössä keskusta-alueella. Sähköpotkulaudat sujuvoittavat kaupungin sisäistä liikkumista sekä palvelevat myös seudullista joukkoliikennettä.
Kasvomaskilla suojautunut Tierin työntekijä tarkastaa pysäköityjen sähköpotkulautojen kuntoa.

– Tier-sähköpotkulaudan vuokraamiseksi asiakkaan on ensin rekisteröidyttävä luomalla käyttäjätili mobiilisovellukseen. Sovellukseen syötetään myös maksukortin tiedot, jonka kautta vuokraveloitus tapahtuu. Veloitus perustuu kiinteään yhden euron avausmaksuun ja juoksevaan minuuttiveloitukseen, joka on Nokialla 25 senttiä, kertoo Tier Mobility Finlandin Regional City Manager Juuso Koskela.

Nokian kaupungin keskustavisiossa matkaketjujen kehittämistyön erityisenä painopisteenä on lähiliikenteen kehittäminen, jolla parannetaan ydinkeskustan, Yrittäjäkadun ja asemanseudun alueiden saavutettavuutta. Erilaiset joukkoliikennettä tukevat liikkumisratkaisut houkuttelevat yhä useampia kaupunkilaisia ja matkailijoita käyttämään sekä Nokian sisäistä että seudullista joukkoliikennettä.

Koskelan mukaan Tier ei kilpaile joukkoliikenteen kanssa, vaan palvelee koko matkaketjua. Sähköpotkulaudat tarjoavat ympäristöystävällisen ratkaisun viimeisille kilometreille, kun bussi tai juna eivät vie aivan perille asti.

– Sähköpotkulaudat parantavat sekä nokialaisten että matkailijoiden ja tapahtumavieraiden liikkumispalveluita. Tier vastaa potkulautojen huollosta ja niiden sijoittelusta parhaille paikoille kysynnän mukaisesti. Toiminta-aluetta ja sähköpotkulautojen määrää tarkastellaan kesän aikana saadun palautteen perusteella, sanoo Nokian kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen.

Tier Mobility on Saksassa perustettu yritys, joka toimii Euroopassa 11 maassa ja 100 kaupungissa. Suomessa yritys vuokraa sähköpotkulautoja Tampereella, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Nokian lisäksi Tier laajentaa tulevana kesänä toimintaansa myös Jyväskylään ja Lahteen.

Lisätiedot:
Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, Nokian kaupunki, p. 044 486 0918
Juuso Koskela, Regional City Manager, Tier Mobility Finland Oy, p. 040 865 9700

Nokian Yrittäjien, Pirkanmaan Yrittäjien, ELPO:n, luottamushenkilöide sekä kaupungin edustajat juhlistivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun voittoa kesäkuun alussa Nokian Kartanon puutarhassa.
Nokian kaupungin kaupunkistrategian ”Elinvoimainen ja ekologinen Nokia 2030 ” yhtenä painopisteenä on Pirkanmaan paras yrityskunta. Elinkeino-ohjelma vuosille 2022–2030 linjaa, miten tavoitteeseen päästään.
17.6.2022
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.
Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
19.5.2022
Yrittäjän päivän tekojen mainoskuvassa on kaksi naista.
Tule juhlistamaan yrittäjän päivää kanssamme jo ennakkoon. Yrittäjän päivän etkoja vietetään perjantai-iltana 2.9.2022 toisten yrittäjien seurasta ja hyvästä ohjelmasta nauttien. Lavalle astelee kaksi naista isolla A:lla. Tanssilegenda Aira Samulin hurmaa tarinoillaan ja stand up -koomikko Anitta Iso A Ahonen naurattaa roisilla huumorillaan.
16.5.2022
Nainen venyttelee kylkeään jumppasalin tankolla.
Liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointialan yrittäjä, nyt kannattaa ottaa Epassi käyttöön. Nokian kaupungin työntekijät saavat työnantajaltaan Epassille lisäsaldoa ja heitä kannustetaan käyttämään etuutta paikallisiin, nokialaisiin palveluihin. Varmista yrityksesi palveluiden saatavuus myös Epassin kautta!
10.5.2022