Skip to content

Tier tuo sähköpotkulaudat Nokialle

Tier Mobility Finland Oy laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ja tuo kaksisataa sähköpotkulautaa touko-kesäkuun vaihteessa Nokialle. Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat käytössä keskusta-alueella. Sähköpotkulaudat sujuvoittavat kaupungin sisäistä liikkumista sekä palvelevat myös seudullista joukkoliikennettä.
Kasvomaskilla suojautunut Tierin työntekijä tarkastaa pysäköityjen sähköpotkulautojen kuntoa.

– Tier-sähköpotkulaudan vuokraamiseksi asiakkaan on ensin rekisteröidyttävä luomalla käyttäjätili mobiilisovellukseen. Sovellukseen syötetään myös maksukortin tiedot, jonka kautta vuokraveloitus tapahtuu. Veloitus perustuu kiinteään yhden euron avausmaksuun ja juoksevaan minuuttiveloitukseen, joka on Nokialla 25 senttiä, kertoo Tier Mobility Finlandin Regional City Manager Juuso Koskela.

Nokian kaupungin keskustavisiossa matkaketjujen kehittämistyön erityisenä painopisteenä on lähiliikenteen kehittäminen, jolla parannetaan ydinkeskustan, Yrittäjäkadun ja asemanseudun alueiden saavutettavuutta. Erilaiset joukkoliikennettä tukevat liikkumisratkaisut houkuttelevat yhä useampia kaupunkilaisia ja matkailijoita käyttämään sekä Nokian sisäistä että seudullista joukkoliikennettä.

Koskelan mukaan Tier ei kilpaile joukkoliikenteen kanssa, vaan palvelee koko matkaketjua. Sähköpotkulaudat tarjoavat ympäristöystävällisen ratkaisun viimeisille kilometreille, kun bussi tai juna eivät vie aivan perille asti.

– Sähköpotkulaudat parantavat sekä nokialaisten että matkailijoiden ja tapahtumavieraiden liikkumispalveluita. Tier vastaa potkulautojen huollosta ja niiden sijoittelusta parhaille paikoille kysynnän mukaisesti. Toiminta-aluetta ja sähköpotkulautojen määrää tarkastellaan kesän aikana saadun palautteen perusteella, sanoo Nokian kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen.

Tier Mobility on Saksassa perustettu yritys, joka toimii Euroopassa 11 maassa ja 100 kaupungissa. Suomessa yritys vuokraa sähköpotkulautoja Tampereella, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Nokian lisäksi Tier laajentaa tulevana kesänä toimintaansa myös Jyväskylään ja Lahteen.

Lisätiedot:
Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, Nokian kaupunki, p. 044 486 0918
Juuso Koskela, Regional City Manager, Tier Mobility Finland Oy, p. 040 865 9700

Pieni vihreä kasvin itu työntyy mullasta.
Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Hankkeet voivat olla paikallisia, alueellisia, alueiden välisiä tai kansainvälisiä. Tuen haku on jatkuva, kannattaa selvittää, voisiko sinun yrityksesi saada tukea!
10.4.2024
Huhtikuussa kokoonnumme matalan kynnyksen afterworkeille Food & Cafe Fridaan. Luvassa rentoa yhdessäoloa ja verkostoitumista. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat yrittäjät sekä yritysten edustajat vaihtamaan ajatuksia yrittäjyydestä ja muista ajankohtaisista aiheista.
27.3.2024
Nokian kaupunki myöntää kesätyötukea nuorten työllistämiseen. Tukea on varattu 125 nokialaisen nuoren työllistämiseen tulevana kesänä. 400 euron arvoinen kesätyötuki voidaan maksaa työnantajalle tai oman kesäyrityksen perustavalle nuorelle. Kesätyötuen hakuaika alkaa 4.3.2024 ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.
26.2.2024
Nokian tapahtumakesä 2024 lähestyy – tule kuulolle, mitä kaikkea kaupungissa tapahtuu ja voisiko sinun yrityksesi olla yhteistyössä tapahtumatuottajien kanssa.
22.2.2024