Skip to content

Tier tuo sähköpotkulaudat Nokialle

Tier Mobility Finland Oy laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ja tuo kaksisataa sähköpotkulautaa touko-kesäkuun vaihteessa Nokialle. Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat käytössä keskusta-alueella. Sähköpotkulaudat sujuvoittavat kaupungin sisäistä liikkumista sekä palvelevat myös seudullista joukkoliikennettä.
Kasvomaskilla suojautunut Tierin työntekijä tarkastaa pysäköityjen sähköpotkulautojen kuntoa.

– Tier-sähköpotkulaudan vuokraamiseksi asiakkaan on ensin rekisteröidyttävä luomalla käyttäjätili mobiilisovellukseen. Sovellukseen syötetään myös maksukortin tiedot, jonka kautta vuokraveloitus tapahtuu. Veloitus perustuu kiinteään yhden euron avausmaksuun ja juoksevaan minuuttiveloitukseen, joka on Nokialla 25 senttiä, kertoo Tier Mobility Finlandin Regional City Manager Juuso Koskela.

Nokian kaupungin keskustavisiossa matkaketjujen kehittämistyön erityisenä painopisteenä on lähiliikenteen kehittäminen, jolla parannetaan ydinkeskustan, Yrittäjäkadun ja asemanseudun alueiden saavutettavuutta. Erilaiset joukkoliikennettä tukevat liikkumisratkaisut houkuttelevat yhä useampia kaupunkilaisia ja matkailijoita käyttämään sekä Nokian sisäistä että seudullista joukkoliikennettä.

Koskelan mukaan Tier ei kilpaile joukkoliikenteen kanssa, vaan palvelee koko matkaketjua. Sähköpotkulaudat tarjoavat ympäristöystävällisen ratkaisun viimeisille kilometreille, kun bussi tai juna eivät vie aivan perille asti.

– Sähköpotkulaudat parantavat sekä nokialaisten että matkailijoiden ja tapahtumavieraiden liikkumispalveluita. Tier vastaa potkulautojen huollosta ja niiden sijoittelusta parhaille paikoille kysynnän mukaisesti. Toiminta-aluetta ja sähköpotkulautojen määrää tarkastellaan kesän aikana saadun palautteen perusteella, sanoo Nokian kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen.

Tier Mobility on Saksassa perustettu yritys, joka toimii Euroopassa 11 maassa ja 100 kaupungissa. Suomessa yritys vuokraa sähköpotkulautoja Tampereella, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Nokian lisäksi Tier laajentaa tulevana kesänä toimintaansa myös Jyväskylään ja Lahteen.

Lisätiedot:
Tiina Laakkonen, elinkeinojohtaja, Nokian kaupunki, p. 044 486 0918
Juuso Koskela, Regional City Manager, Tier Mobility Finland Oy, p. 040 865 9700

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023