Skip to content

Yksinyrittäjätukea myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle

Yksinyrittäjätukea on tällä hetkellä hakenut yli 180 yksinyrittäjää, ja tukea on myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle Nokialla. Tuki ei ole näillä näkymin loppumassa kesken ja tukea ehtii hakea tämän vuoden syyskuun loppuun asti. Tutustu hakuohjeisiin, tukea kannattaa hakea, mikäli ehdot kohdallasi täyttyvät. Kysy neuvoa tarvittessa!
Pöydällä on kolikkopinoja, jotka kasvavat korkeutta oikealle mentäessä. Niiden päällä oleva nuoli osoittaa kasvusuuntaa ylöspäin.

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta 2 000 euron suuruista kertakorvausta koronan aiheuttamiin menetyksiin. Työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton valmistelemassa rahoitusmallissa yksinyrittäjä voi hakea tukea toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa, josta Pirkanmaan alueelle yli 20 M€. Nokialla haettavana on yhteensä 1,27 miljoonaa euroa. Yksinyrittäjän tukeen varattu rahoitus ei ole näillä näkymin vaarassa loppua kesken.

Täytä hakemus huolellisesti

Nokian kaupunki on tällä hetkellä ottanut vastaan hakemuksia määrän, joka vastaa noin vajaata kolmannesta kunnan käytössä olevasta rahamäärästä. Nokialle on tullut yli 180 yksinyrittäjätukihakemusta ja tukea on myönnetty lähes 150 yrittäjälle. Kielteisiä päätöksiä on tehty alle kymmenkunta. Käsittelyssä on tällä hetkellä n. 25 hakemusta.

Moniin hakemuksiin on tarvittu lisäselvityspyyntöjä, sillä varsinkin liitteitä puuttuu monista. Hakemuksia käsitellään sitä mukaa, kun tulee täydennyksiä. Käsittelyn nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi kannattaa huolehtia, että tarvittavat liitteet ovat mukana jo hakemusta jättäessä. Lisäselvityksiä ovat eniten aiheuttaneet puuttuvat dokumentit ”yrityksen taloudellisen tilanteen heikkenemisestä 16.3. jälkeen” ja verovelkatodistuksen tai maksujärjestelydokumentin puuttuminen.

Neuvontaa tarjolla

Nokian kaupunki ottaa hakemukset vastaan Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/. Neuvontaa saa Pirkanmaan yhteisestä yrittäjien koronaneuvonnasta numerosta 03 5656 5040, josta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa. Nokian kaupungin elinkeinopalvelut auttavat myös tukiasioissa.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemuksia käsittelee Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut. Hakukriteerit arvioidaan hakemushetken mukaan ja hakemuksia voi jättää 30.9.2020 saakka. Mikäli hakemukselle tehdään myönteinen tukipäätös, saa hakija päätöksestä tiedon sähköpostiinsa ja Nokian kaupunki maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille suunnilleen viikon kuluttua päätöksenteon jälkeen.

Lisätiedot:
TEM Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta
Business Nokian ohjeet yksinyrittäjätuen hakemiseen

Haalariasuinen nainen hymyilee tehdashallissa.
TAKK ja Business Nokia toteuttavat yhteistyössä Nokialla järjestettävän työnopastajavalmennuksen. Valmennus kestää neljä kuukautta ja se sisältää neljä lähiopetuspäivää, ohjauksen ja päätöstilaisuuden. Työnopastaja suunnittelee työpaikalla tapahtuvaa perehdytystä ja oppimista. Valmennuksen tavoitteena on kehittää osallistujan valmiuksia toimia oman toimialueensa työnopastajana.
29.11.2022
Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
9.11.2022
Pöydällä on kahvikuppi ja puurolautanen.
Kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kutsuu Nokian kaupungin yritykset yhteiseen joulupuurotilaisuuteen torstaina 1.12.2022 klo 8 alkaen Nokian keskustassa sijaitsevaan Food & Cafe Fridaan. Vuosi on taas vierähtänyt ja kiitokseksi kuluneesta vuodesta kutsumme yritysten edustajat jouluiseen aamutilaisuuteen.
3.11.2022
Omistajanvaihdosmarkkinat järjestetään 10.11.2022 Tampereella.
Oletko suunnittelemassa yrityksesi myyntiä? Oletko kenties aloittelemassa yrittäjyyttä? Haluatko laajentaa yritystoimintaasi yrityskaupoilla, vai olisiko sukupolvenvaihdos yrityksessäsi ajankohtainen? Omistajanvaihdosmarkkinat vastaavat kaikkiin näihin kysymyksiisi ja näillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti olla mukana.
14.10.2022