Skip to content

Yksinyrittäjätukea myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle

Yksinyrittäjätukea on tällä hetkellä hakenut yli 180 yksinyrittäjää, ja tukea on myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle Nokialla. Tuki ei ole näillä näkymin loppumassa kesken ja tukea ehtii hakea tämän vuoden syyskuun loppuun asti. Tutustu hakuohjeisiin, tukea kannattaa hakea, mikäli ehdot kohdallasi täyttyvät. Kysy neuvoa tarvittessa!
Pöydällä on kolikkopinoja, jotka kasvavat korkeutta oikealle mentäessä. Niiden päällä oleva nuoli osoittaa kasvusuuntaa ylöspäin.

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta 2 000 euron suuruista kertakorvausta koronan aiheuttamiin menetyksiin. Työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton valmistelemassa rahoitusmallissa yksinyrittäjä voi hakea tukea toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa, josta Pirkanmaan alueelle yli 20 M€. Nokialla haettavana on yhteensä 1,27 miljoonaa euroa. Yksinyrittäjän tukeen varattu rahoitus ei ole näillä näkymin vaarassa loppua kesken.

Täytä hakemus huolellisesti

Nokian kaupunki on tällä hetkellä ottanut vastaan hakemuksia määrän, joka vastaa noin vajaata kolmannesta kunnan käytössä olevasta rahamäärästä. Nokialle on tullut yli 180 yksinyrittäjätukihakemusta ja tukea on myönnetty lähes 150 yrittäjälle. Kielteisiä päätöksiä on tehty alle kymmenkunta. Käsittelyssä on tällä hetkellä n. 25 hakemusta.

Moniin hakemuksiin on tarvittu lisäselvityspyyntöjä, sillä varsinkin liitteitä puuttuu monista. Hakemuksia käsitellään sitä mukaa, kun tulee täydennyksiä. Käsittelyn nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi kannattaa huolehtia, että tarvittavat liitteet ovat mukana jo hakemusta jättäessä. Lisäselvityksiä ovat eniten aiheuttaneet puuttuvat dokumentit ”yrityksen taloudellisen tilanteen heikkenemisestä 16.3. jälkeen” ja verovelkatodistuksen tai maksujärjestelydokumentin puuttuminen.

Neuvontaa tarjolla

Nokian kaupunki ottaa hakemukset vastaan Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/. Neuvontaa saa Pirkanmaan yhteisestä yrittäjien koronaneuvonnasta numerosta 03 5656 5040, josta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa. Nokian kaupungin elinkeinopalvelut auttavat myös tukiasioissa.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemuksia käsittelee Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut. Hakukriteerit arvioidaan hakemushetken mukaan ja hakemuksia voi jättää 30.9.2020 saakka. Mikäli hakemukselle tehdään myönteinen tukipäätös, saa hakija päätöksestä tiedon sähköpostiinsa ja Nokian kaupunki maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille suunnilleen viikon kuluttua päätöksenteon jälkeen.

Lisätiedot:
TEM Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta
Business Nokian ohjeet yksinyrittäjätuen hakemiseen

Kolme joulutonttua ja muita jouluisia käsitöitä on pöydällä.
Onko sinulla tuotteita tai palveluja, joita voisit tulla myymään joulumyyjäisiin tai -tapahtumiin? Tänne uutiseen päivittyvät Nokialla järjestettävät joulutapahtumat, joihin voi varata oman myyntipaikan!
27.9.2023
Onko Chat GPT kenties nimenä tuttu, mutta vielä vähälle käytölle jäänyt keinoälysovellus? Haluaisitko kuulla, miten tekoälyä voisi soveltaa omassa työssä? Osallistu työpajaan Nokian Taidetalolla yhdessä muiden yrittäjien kanssa ja opi, miten Chat GPT toimii.
19.9.2023
Nokian kaupunki on vuokrannut Taidetalon yläkerran Nokian Yrittäjät ry:lle yhteisöllistä toimintaa varten. Kyseessä on siis muutakin kuin Nokian Yrittäjien uusi toimisto. Tilat mahdollistavat kohtaamisia, verkostoitumista ja työntekoa, niin yrittäjille, kuin myös eri yritysten, yhdistysten, kaupungin ja oppilaitosten edustajille.
16.8.2023
Nokialla järjestetään valokuitu-ilta, joka on avoin tilaisuus kaikille asiasta kiinnostuneille paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tervetuloa kuulemaan valokuidun mahdollisuuksista ja miten valokuituhankkeita voitaisiin edistää Nokian maaseutu-alueilla.
8.8.2023