Skip to content

Yksinyrittäjätukea myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle

Yksinyrittäjätukea on tällä hetkellä hakenut yli 180 yksinyrittäjää, ja tukea on myönnetty jo lähes 150 yrittäjälle Nokialla. Tuki ei ole näillä näkymin loppumassa kesken ja tukea ehtii hakea tämän vuoden syyskuun loppuun asti. Tutustu hakuohjeisiin, tukea kannattaa hakea, mikäli ehdot kohdallasi täyttyvät. Kysy neuvoa tarvittessa!
Pöydällä on kolikkopinoja, jotka kasvavat korkeutta oikealle mentäessä. Niiden päällä oleva nuoli osoittaa kasvusuuntaa ylöspäin.

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta 2 000 euron suuruista kertakorvausta koronan aiheuttamiin menetyksiin. Työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton valmistelemassa rahoitusmallissa yksinyrittäjä voi hakea tukea toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa, josta Pirkanmaan alueelle yli 20 M€. Nokialla haettavana on yhteensä 1,27 miljoonaa euroa. Yksinyrittäjän tukeen varattu rahoitus ei ole näillä näkymin vaarassa loppua kesken.

Täytä hakemus huolellisesti

Nokian kaupunki on tällä hetkellä ottanut vastaan hakemuksia määrän, joka vastaa noin vajaata kolmannesta kunnan käytössä olevasta rahamäärästä. Nokialle on tullut yli 180 yksinyrittäjätukihakemusta ja tukea on myönnetty lähes 150 yrittäjälle. Kielteisiä päätöksiä on tehty alle kymmenkunta. Käsittelyssä on tällä hetkellä n. 25 hakemusta.

Moniin hakemuksiin on tarvittu lisäselvityspyyntöjä, sillä varsinkin liitteitä puuttuu monista. Hakemuksia käsitellään sitä mukaa, kun tulee täydennyksiä. Käsittelyn nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi kannattaa huolehtia, että tarvittavat liitteet ovat mukana jo hakemusta jättäessä. Lisäselvityksiä ovat eniten aiheuttaneet puuttuvat dokumentit ”yrityksen taloudellisen tilanteen heikkenemisestä 16.3. jälkeen” ja verovelkatodistuksen tai maksujärjestelydokumentin puuttuminen.

Neuvontaa tarjolla

Nokian kaupunki ottaa hakemukset vastaan Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/. Neuvontaa saa Pirkanmaan yhteisestä yrittäjien koronaneuvonnasta numerosta 03 5656 5040, josta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa. Nokian kaupungin elinkeinopalvelut auttavat myös tukiasioissa.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakemuksia käsittelee Nokian kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut. Hakukriteerit arvioidaan hakemushetken mukaan ja hakemuksia voi jättää 30.9.2020 saakka. Mikäli hakemukselle tehdään myönteinen tukipäätös, saa hakija päätöksestä tiedon sähköpostiinsa ja Nokian kaupunki maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille suunnilleen viikon kuluttua päätöksenteon jälkeen.

Lisätiedot:
TEM Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta
Business Nokian ohjeet yksinyrittäjätuen hakemiseen

Nokian Yrittäjien, Pirkanmaan Yrittäjien, ELPO:n, luottamushenkilöide sekä kaupungin edustajat juhlistivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun voittoa kesäkuun alussa Nokian Kartanon puutarhassa.
Nokian kaupungin kaupunkistrategian ”Elinvoimainen ja ekologinen Nokia 2030 ” yhtenä painopisteenä on Pirkanmaan paras yrityskunta. Elinkeino-ohjelma vuosille 2022–2030 linjaa, miten tavoitteeseen päästään.
17.6.2022
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjien edustajat yhteiskuvassa.
Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana vuonna 2022 palkittu Nokia menestyi myös Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissä, jossa yrittäjät antoivat tunnustusta kunnille. Sijoituimme valtakunnallisessa vertailussa Pirkanmaan kunnista parhaimmaksi ja keskikokoisten kuntien sarjassa kahdeksanneksi.
19.5.2022
Yrittäjän päivän tekojen mainoskuvassa on kaksi naista.
Tule juhlistamaan yrittäjän päivää kanssamme jo ennakkoon. Yrittäjän päivän etkoja vietetään perjantai-iltana 2.9.2022 toisten yrittäjien seurasta ja hyvästä ohjelmasta nauttien. Lavalle astelee kaksi naista isolla A:lla. Tanssilegenda Aira Samulin hurmaa tarinoillaan ja stand up -koomikko Anitta Iso A Ahonen naurattaa roisilla huumorillaan.
16.5.2022
Nainen venyttelee kylkeään jumppasalin tankolla.
Liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointialan yrittäjä, nyt kannattaa ottaa Epassi käyttöön. Nokian kaupungin työntekijät saavat työnantajaltaan Epassille lisäsaldoa ja heitä kannustetaan käyttämään etuutta paikallisiin, nokialaisiin palveluihin. Varmista yrityksesi palveluiden saatavuus myös Epassin kautta!
10.5.2022