Skip to content

Arctic Safety – työturvallisuuden nokialainen voimakaksikko

Nokialaisen Arctic Safety -yrityksen Mika Korpiaho osaa antaa erinomaisen esimerkin siitä, miten työturvallisuuskulttuuri on muuttunut Suomessa viimeisen noin kolmenkymmenen vuoden aikana.

– Kun kiertelin suomalaisissa yrityksissä 1990-luvulla, oli ihan tavallista, että piikattiin ilman kuulosuojaimia tai rälläköitiin ilman kasvosuojusta, Korpiaho kertoo.

– Työmiehet selittivät, että “nyt ihan äkkiä tästä vaan teen vähän, niin ei tarvitse suojaimia.” Ne olivat melkein kuin kuuluisat viimeiset sanat.

Korpiaho ja hänen liikekumppaninsa Hanne Nurmi tietävät hyvin, miten paljon asiat ovat kehittyneet niistä päivistä. Työturvallisuusratkaisuja tarjoavan Arctic Safetyn asiakaskunta on rehellisesti kiinnostunutta omasta ja työympäristönsä turvallisuudesta. Suojalaseja käytetään tätä nykyä jopa näyttöpäätetyössä, ja yksityistaloudetkin ostavat esimerkiksi viiltosuojakäsineitä kesämökillä tehtäviä moottorisahahommia varten.

– Näen tärkeänä, että kun eläkeikä nousee Suomessa, varsinkin yrityksillä on entistä suurempi vastuu työkyvyn ylläpitämisestä työturvallisuuden kautta, Nurmi sanoo.

Arctic safetyn yrittäjät Hanne Nurmi ja Mika Korpiaho pukeutuneina yrityksensä myymiin keltaisiin työvaatteisiin.

Arctic Safetyn yrittäjät Hanne Nurmi ja Mika Korpiaho Kolmenkulman erikoismyymälän edustalla.

Nokia, helppo valinta

Korpiaho ja Nurmi ovat kummatkin pitkän linjan työturvallisuus-ammattilaisia, joilla on alalta kokemusta yhteen laskettuna jopa 45 vuotta. Viime vuonna kaksikko päätti ottaa riskin ja perustaa Arctic Safetyn, jonka päämaja avattiin kesällä Nokian Kolmenkulman ABC-liikenneasemalle.

– Nokia oli helppo valinta yrityksen sijainnille ihan jo kulkuyhteyksien puolesta. Läntisen ohitustien liikenne tuo meille paljon asiakkaita, minkä lisäksi täällä on paljon paikallisia teollisuus- ja rakennusyrityksiä, jotka ovat liiketoiminnallemme tärkeitä, Korpiaho toteaa.

Arctic Safetyn valikoimissa on valtava määrä työturvallisuuteen liittyviä tuotteita, mutta se ei ole läheskään kaikki, mitä yritys tarjoaa.

– Bisneksemme kulmakivi on ratkaisumyynti. Tarvittaessa etsimme asiakkaalle oikeat vaihtoehdot vaikka oman valikoimamme ulkopuolelta. Kotimaisten toimittajien suosiminen on kuitenkin meille ykkösasia. Se takaa myös nopeat, luotettavat ja turvalliset toimitukset, Korpiaho sanoo.

– Haluamme olla alan edelläkävijä ja tuoda uusinta, parasta tietoa asiakkaille. Emme voi olla vain tuotemyyjiä tai jäädä nojailemaan vanhan valikoiman päälle.

Ohitusliikenne tuo Arctic Safetylle paljon asiakkaita erityisesti länsirannikolta ja Keski-Suomesta. ABC-asema on luonteva paikka pysähtyä ja päätyä tutustumaan työturvallisuustuotteisiin jopa vähän vahingossa.

– Kun meillä käy reissussa olevia asiakkaita muilta paikkakunnilta, haluamme Mikan kanssa nostaa esiin muita paikallisia yrityksiä, Nurmi kertoo.

Nokian Yrittäjät ry:n hallitukseen kuuluva Nurmi kehuukin erityisesti paikallisten yrittäjien yhteisyyden tunnetta.

– Nokialla on paitsi hyvä tarjonta tontteja ja toimitiloja yrittäjille, myös paljon motivoitunutta ja energistä yrittäjäporukkaa. Täällä on paljon samanhenkistä ajattelua ja halua verkostoitua sekä kehittää yritysten liiketoimintaympäristöä yhdessä, hän sanoo.

Arctic Safetyn myymiä hengityssuojaimia.

Onni onnettomuudessa

Yrityksen perustaminen korona-epidemian leimaamana vuonna 2020 oli Korpiaholle ja Nurmelle sekä pieni epäonnen potku mutta myös tilaisuus tuoda esille oman osaamisen ja yrityksen valikoiman merkittävyyttä.

– Suomessa on onneksi ollut tietotaitoa ottaa suojaimiin liittyvistä asioista selvää. Kevään ensimmäisten shokkiviikkojen jälkeen kaikki asiakkaamme ovat olleet hyvin perillä hengityssuojaimiin liittyvistä standardeista, lakimuutoksista ja säädöksistä, Nurmi kertoo.

Koska FFP-tason hengityssuojaimet kuuluvat Arctic Safetyn perusvalikoimaan, kaksikko pystyi saman tien ottamaan uuden tilanteen hyvin haltuun asiakkaiden tarpeiden kannalta. Itse liiketoiminta kuitenkin väistämättä muuttui.

– Emme ole päässeet tekemään niin paljon loppukäyttäjien kouluttamista kuin olisimme halunneet, ja henkilökohtainen myyntityö jäi myös vähemmälle, Korpiaho toteaa.

– Niin sanotun tavallisen elämän työturvallisuustuotteiden myynti kuitenkin jatkuu vahvasti. Laajan kotimaisen toimittajaverkostomme avulla pyrimme olemaan askeleen edellä hetkittäisissä saatavuusongelmissa. Ostajillakin on malttia, joten tilanteemme on oikein hyvä.

Arctic Safetyn Mika Korpiaho ja Hanne Nurmi esittelevät uutta maastokuvioista työtakkia.

Kuvat: Olli-Pekka Latvala

Arctic Safety oy

  • Työturvallisuuden asiantuntijayritys, perustettu vuonna 2020
  • Verkkokaupan valikoimassa noin 2 000 tuotetta, kokonaisvalikoimassa jopa 10 000 tuotetta
  • Tarjoaa asiakkailleen myös perinpohjaista tietoa tuotteiden käyttämisestä, konsultointia ja koulutusta

Lisätietoa:
www.arcticsafe.fi

Julkaistu 6.4.2021.