Skip to content

Tunnelma ja tuotevalikoima tekevät sisustusliikkeen

Eveliinan Talo -sisustusliikkeen omistaja Ulla-Maija Ojalahti luottaa kivijalkaliikkeen voimaan ja tuotteiden esillepanoon panostamiseen. Putiikista löytyy tätä nykyä tyynynpäällisten ja kynttilöiden lisäksi myös lähiruokaa, kuten kananmunia.

Ulla-Maija Ojalahden vuonna 2010 perustama Eveliinan Talo on ilahduttanut ja rikastuttanut nokialaisten elämää nyt lokakuussa jo 13 vuoden ajan. Yritys on vuosien saatossa ehtinyt muuttaa pariin otteeseen, mutta viimeiset kolme vuotta se on toiminut Välikadulla, sijainnissa jota Ojalahti kuvailee Nokian parhaaksi.

– Vaikka meillä on myös verkkokauppa, pääpainomme on kivijalkaliikkeessä. Tuotteet, joita myymme, ovat luonteeltaan sellaisia joita ihmiset haluavat nähdä itse ja hypistellä, Ojalahti sanoo.

– Panostamme myös paljon liikkeen tunnelmaan sekä tuotteiden esillepanoon, ja saamme siitä kiitosta.

Eveliinan Talo on Ojalahden ensimmäinen oma yritys. Kipinä perustamiseen lähti, kun hän vietti monta vuotta kotona lasten kanssa.

– Silloin elettiin vahvaa maalaisromanttisen sisustustrendin aikaa, ja joka paikassa oli pitsiröyhelöitä ja kaikkea nättiä ja söpöä. Yritämme pysyä aina ajan hermolla, mutta oma luonnollinen mieltymykseni on lämminhenkiseen, kodikkaaseen ja värikkääseen tyyliin.

– Jokainen kuitenkin luo oman kotinsa, ja siellä pitää olla itsellä hyvä olla!

Eveliinan Talon omistaja Ulla-Maija Ojalahti panostaa paljon liikkeen tunnelmaan sekä tuotteiden kauniiseen esillepanoon.

Paketointi on valtti

Sisustustarvikkeiden lisäksi Eveliinan Talon valikoimaan kuuluu laajalti kauneudenhoitotuotteita sekä herkkuja, kuten suklaata, tryffeleitä, lakuja, glögiä ja mausteita. Herkut ja erityisen laadukkaat kynttilät ovat etenkin suosittuja lahjatuotteita.

– Siinä toimii valttina, että meiltä ne saa myös tavallista kauniimmin paketoituina, Ojalahti toteaa.

– Uusin liiketilamme on mahdollistanut valikoiman kasvattamisen, ja pienessä kaupungissa on hyvä olla vähän jokaiselle jotain. Esimerkiksi suomalainen vegaaninen luonnonkosmetiikka on meillä hyvin suosittua.

Uusimpana aluevaltauksena Eveliinan Talo myy myös lähituottajien ruokaa: kananmunia Vampulasta ja erilaisia viljatuotteita Mouhijärveltä.

– Kananmunat ovat omassa kodissamme varsinainen hittituote, kun perheeseen kuuluu salilla käyviä teinejä. Ne ovat heille hyvää pikaruokaa.

Tärkeä myös tamperelaisille

Vaikka viimeisten vuosien globaalit ongelmat – korona-pandemia, Ukrainan sota ja inflaatio – vaikuttavat myös pieneen liikkeeseen Nokialla, kaiken kaikkiaan Ulla-Maija Ojalahti näkee yrityksen tilanteen hyvänä.

– Koronan suhteen olimme itse asiassa voittajia, sillä ihmiset alkoivat silloin sisustaa kotejaan aivan hullun lailla, hän sanoo.

– Sen lisäksi, että on Pirkanmaan vetovoima alueena, mahtava liiketila ja ihana laaja vakioasiakaskunta, minulla on ollut mahdollisuus palkata avukseni huippuhyvä työntekijä. Hän mahdollistaa yrittäjälle vapaapäivät, vaikka sitten pullantuoksuisena äitinä.

Suurin osa Eveliinan Talon asiakkaista on paikallisia, mutta liikkeeseen tullaan vierailemaan tarkoituksella lähikaupungeista asti. Esimerkiksi paljon suuremman Tampereen keskustassa ei tällä hetkellä ole vastaavanlaista pientä ja itsenäistä sisustusliikettä.

– Suunnitelmissa on itse asiassa ollut ainakin jonkinlaisen pop up -liikkeen kokeileminen Tampereella, tai mikä ettei ihan kivijalkakaupankin. Aika näyttää!

Teksti: Ville Aalto, Creative Crue
Kuvat: Laura Niittymäki

Eveliinan Talo

  • Lokakuussa 2010 perustettu sisustusliike sijaitsee aivan Nokian keskustassa, ja sillä on myös verkkokauppa.
  • Valikoiman merkkeihin kuuluvat muun muassa Ib Laursen, Chic Antique, Frenchic Paint, Lakrids by Bülow, Pärlans sekä kotimaiset Saaren Taika, Frantsila, Teeleidi, Mokkamestarit ja Osmia.
  • Sisustustarvikkeiden, kosmetiikan ja erilaisten herkkujen lisäksi liikkeessä myydään myös lähiruokaa suoraan tuottajilta.
  • Eveliinan Talo on auki maanantaista keskiviikkoon klo 10–17, torstaisin ja perjantaisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–15.

Lisätietoa: eveliinantalo.fi

Julkaistu: 23.10.2023