Skip to content

Nokian Sähkötalo Oy

Nokian Viholassa sijaitseva Nokian Sähkötalo Oy on yksi Suomen suurimmista valaisinliikkeistä, jonka valikoimista löytyvät tuhannet valaisinvaihtoehdot sisä- ja ulkokäyttöön sekä kosteisiin tiloihin. Liikkeen valikoimasta löytyy myös sähkötarvikkeita rakentajille ja remontoijille.

Sähkötalo tarjoaa lisäksi valaisinasennuspalveluita kotitalouksille ja sähköurakointia sekä sähkövikakorjauksia niin taloyhtiöille kuin kotitalouksillekin.

Yli 20 vuotta paremman valaisun puolesta

Yrittäjä Olli Sorva perusti vuonna 1996 sähkötarvikkeiden ja valaisinten vähittäismyymälän Kankaantaan teollisuusalueelle. Heti seuraavana vuonna Sähkötalo muutti suurempiin toimitiloihin Viholaan ja suuntasi toimintansa painopistettä aiempaa enemmän sisustusvalaisinmyyntiin.

Nokian Sähkötalo on kahdessakymmenessä vuodessa kehittynyt Pirkanmaan laajimmaksi sisustusvalaisinliikkeeksi, joka on tunnettu kaupungin ulkopuolellakin monipuolisen valikoimansa ansiosta. Vastaavia kivijalkaliikkeitä ei Tampereen ympäristökunnista enää löydä. Sähkötalon asiakkaat tulevatkin myymälään eri puolilta Suomea ja erityisesti matkailijat sekä mökkivieraat poikkeavat valaisinkaupoilla hyvästä palvelusta tunnetussa myymälässä.

Nokian Sähkötalon yrittäjä Olli Sorva ja tytär Suvi Sorva, joka myös työskentelee yrityksessä, seisovat kassalla takanaan satoja lamppuja, jotka roikkuvat katosta.

Sähkötalon valikoimassa olevat valaisimet hankitaan tunnetuilta ja luotettavilta maahantuojilta. Alan trendit näkyvät valikoimapäätöksissä ja markkinoiden uutuustuotteet löytävät tiensä Nokian myymälään. Sähkötalon markkinointiviestinnässä hyödynnetään monikanavaisuutta ja eri sesonkeja.

Tosin yksi sesonki on ja pysyy, sillä Sähkötalo avasi oman joulumaansa vuonna 2005. Joulumaa on pysyvä joulu- ja koristevalojen myyntinäyttely. Tummaksi maalatussa, pimeässä huoneessa valot tulevat hyvin esille ja asiakkaat voivat suunnitella jouluvalaistuksensa vaikka jo keskikesällä.

Verkkokauppa täydentää palvelua

Nokian Sähkötalo on kehittänyt liiketoimintaansa avaamalla valaisinten verkkokaupan Suomen Lamppukauppa –nimellä vuonna 2006. Verkkokaupan avulla yritys pystyy paremmin palvelemaan asiakkaitaan valtakunnallisesti ja kasvattamaan tunnettuuttaan.

Verkkokauppamyynnin osuus liikevaihdosta on noin neljännes. Tuotevalikoima verkossa on hieman erilainen kuin myymälässä ja verkon kautta on mahdollista tilata myös tehdastoimitustuotteita.

Perhe mukana yrityksen toiminnassa

Nokian Sähkötalossa työskentelevät toimitusjohtaja Olli Sorvan lisäksi myös Sisko-vaimo, tytär Suvi sekä poika Osmo. Lisäksi palkkalistoilla on kaksi ulkopuolista työntekijää. Osmo vastaa verkkokaupan kehittämisestä sekä tilauksista ja tekee myös asennustöitä yhdessä Ollin kanssa. Suvi taas huolehtii mm. taloushallinnon töistä toimistossa, yrityksen markkinoinnista sekä osittain asiakaspalvelusta myymälässä.

Nokian Yrittäjät ry valitsi Olli Sorvan vuoden yrittäjäksi vuonna 2014. Nokian Sähkötalo toimii Taivalkunnan koulun yrityskummina, jonka tavoitteena on tukea yrittäjäkasvatusta ja kertoa yritystoiminnasta. Yrittäjäkasvatuksessa korostuvat oppilaan oma aktiivisuus ja mahdollisuus oppia vuorovaikutuksessa eri alojen ammattilaisten kanssa

Nokian Sähkötalon yrittäjä Olli Sorva myymälässä.

Kuluttajat haluavat yksilöllisiä ratkaisuja

Nokian Sähkötalon tulevaisuus näyttää vakaalta sekä valaisinmyynnin että asennustöiden osalta. Valaisimia ja uusia valaistusratkaisuja tarvitaan tulevaisuudessakin, sillä Suomessa suurin osa ajasta on pimeää.

Älyvalaistus ja erilaiset valonohjausjärjestelmät lisäävät tulevaisuudessa suosiotaan, sillä kuluttajien arvostus valaisimien eri ominaisuuksia ja säädettävyyttä kohtaan kasvaa. Valaistusta mietitään nyt tarkemmin eri huoneiden ja niiden käyttötarkoituksen mukaan ja valoja halutaan ohjata älypuhelimella tai kaukosäätimellä. Uusimpana trendinä ovat esimerkiksi väriä vaihtavat led-polttimot, joilla voidaan vaihtaa huoneen värisävyjä ja tunnelmaa. Myös ulkovalaistuksen merkitys pihasuunnittelussa kasvaa, jolloin yleisvalaistuksen lisäksi mietitään mm. korostusvaloja sekä älyvalaistuksen hyödyntämistä.

Suvi Sorva esittelee Nokian Sähkötalon erikoisvalaisimia myymälässä.

Nokian Sähkötalo Oy

  • Sisustusvalaisinmyymälä, jonka valikoimissa myös asennustarvikkeet, valonlähteet, lämmittimet, otsa-, tasku- ym. lamput
  • Valaisinasennuspalvelut, sähköurakointi ja sähkövikakorjaukset niin taloyhtiöille kuin kotitalouksillekin
  • 6 työntekijää
  • Liikevaihto: lähes 1 miljoona euroa vuonna 2018

Lisätietoa: www.nokiansahkotalo.fi, www.lamppukauppa.fi, www.facebook.com/nokiansahkotalo, www.facebook.com/lamppukauppa

Julkaistu: 05/2019