Skip to content

Nokialaisten liikuttaja

Padel247:n tarina alkoi, kun neljä padelin kautta tutustunutta perustajaosakasta halusivat paikata kohtaamaansa kenttäpulaa. Lopputuloksena lokakuussa 2021 Nokialla avattiin halli, joka on rakennettu varta vasten padelin pelaamiseen ja jossa puitteet ja palvelut ovat ykkösluokkaa.

Padel247:n aloittaessa perustettiin monia muitakin padelhalleja, joten suomalaisten peli-into oli huomattu laajasti ja arvioitu ajan olevan otollinen siihen reagoimiselle. Meksikosta lähtöisin oleva peli on tullut välimeren maiden, erityisesti Espanjan, kautta Pohjoismaihin. Padel247:n hallipäällikkö Kalle Airila kuvailee, kuinka Ruotsissa ollaan padelin harrastamisessa pari vuotta Suomea edellä:

– Alkujaan pääkaupunkiseudulla löydettiin innostus lajiin, ja suosion kasvun kautta padel levisi ympäri Suomen. Varmasti Ruotsissa nähty kehitys on myös osaltaan kannustanut toimijoita Suomessa panostamaan kasvuun, Airila selventää hallien perustamisbuumia.

Padeltarvikkeita myyvän Padel Onlinen Rasmus Niklas-Salminen ja Padel247:n hallipäällikkö Kalle Airila.

Padeltarvikkeisiin erikoistuneen Padel Online -myymälän Rasmus Niklas-Salminen (vas.) ja Padel247:n hallipäällikkö Kalle Airila haluavat tarjota kävijöille laadukkaan ja kattavan padelkokemuksen.

Täyden palvelun padelkeskus

Padel247 oli edelläkävijä tarjotessaan jo 2021 vanhoihin varastorakennuksiin rakennettujen pelikenttien sijasta kattavaa täyden palvelun keskusta.

Airilan mukaan tavoitteena on tarjota laadukas ja kattava, ultimaattinen padelkokemus:

– Täällä viihdytään muuallakin kuin pelikentällä. Emme halua, että padelin harrastaminen on sitä, että hurautat autolla pelaamaan ja pelin jälkeen ajat hikisenä kotiin. Meillä voit ennen peliä napata smoothien ja silmäillä läpi mailauutuudet. Pelin jälkeen maistuu pelikaverien kanssa sauna sekä olut tai vichy. Olemme saaneet muistakin kaupungeista tulevilta kehuja sauna- ja pukuhuonetiloistamme sekä palvelukokonaisuudesta.

Padel247:lla laatu ja kokonaisvaltainen palvelu ovat olleet lähtökohtana alusta alkaen. Pihassa on järvinäkymät, ulkokentät sekä sähkölatauspaikat. Sisällä on huimat 15 metriä pelikorkeutta, valokiskot ja putket kulkevat kenttien välissä peliä häiritsemättä. Pelikenttien lisäksi asiakkaiden käytettävissä on välinekauppa, ravintola, saunatilat sekä vuokrattavat kokoustilat.

Yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa

Asiakkaille halutaan taata paras palvelu, joten Padel247:n ravintolatoiminta ja urheiluvälinekauppa on annettu ammattilaisten käsiin erillisille yrityksille. Ravintola Bufferi toimii Padel247:n lisäksi Nokia River Golfilla sekä Golf Pirkkalassa. Urheiluvälinekauppa Padel Onlinen myymälää ja verkkokauppaa pyörittää aktiivinen padelisti Rasmus Niklas-Salminen. Lisäksi keskuksessa tarjoaa opastusta ja valmennusta viikoittain 5–7 osaavaa freelancer-valmentajaa. Kaikkiaan keskittymä työllistää reilut 10 henkeä.

Airilan korviin on kantautunut paljon kiittävää palautetta palvelujen alihankintamallista, sillä se takaa asiantuntevan laadun. Hyvien paikallisten yritysten kanssa tehdään mielellään yhteistyötä. Esimerkiksi jokaisella pelikentällä on oma sponsorinsa, esimerkkinä Nokian Panimon Keisari-kenttä.

Ravintola Bufferin tiski Padel247:n tiloissa.

Ravintola Bufferin tiskin takana asiakkaita palvelee ammattitaidolla kokki Nicu Tobescu.

Yhteistä klubikulttuuria

Padel247:n palveluajatukseen liittyy vahvasti suomalaisille sopivan klubikulttuurin luominen. Hallilla järjestetään paljon tapahtumia sekä klubilaisille että kaikille kiinnostuneille. Esimerkiksi perjantainen viikkoliiga yhdistettynä perjantaibuffettiin on suosittu tapahtuma ja helppo osallistua yksinkin.

Tapahtumia tehdään monesti yhteistyönä, esimerkiksi Ilveksen jalkapallon ja jääkiekon kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä ja liikuntakeskus GoGon kanssa järjestetään muun muassa naisteniltoja. Elokuussa 2022 Padel Onlinen ja Puhdistamon kanssa järjestetty maailmanluokan jääkiekkotähtien ja padelammattilaisten Barkov Padel Battle -kutsuturnaus striimattiin suoraan Iltalehteen. Finpadel palkitsi Padel247:n Invitational-turnaukset vuoden padeltekona 2021.

Rennon klubikulttuurin lisäksi nykyisin noin 230 klubilaista nauttivat edullisemmista irtovuorojen hinnoista, saavat seuran jäsenyyden kautta edustusoikeuden liiton alaisiin kilpailuihin ja Padel247:n peliasun sekä muita hyödyllisiä etuja.

– Meillä on kansallisen tason kilpailuja A:sta E:hen asti. Olen ilolla huomannut, että kilpailuihin osallistuminen tuo monelle juniorina urheilleelle taas uudenlaisen innostuksen ja perhosia vatsaan, vaikka kilpailuluokitus ei ihan kärjestä olisikaan, Airila hymyilee.

Padel247:n pelikenttiä hallin sisällä.

Hyötyjä nokialaisille

Airila kuvailee, kuinka Padel247 haluaa olla nokialaisille ja lähiseutulaisille liikuttaja ja aidosti hyödyllinen paikka. Erityisesti halutaan panostaa junioritoimintaan ja tukea näin nuorten liikuntaa. Jo nyt useat koululaiset ovat päässeet nauttimaan padelin vauhdista.

– Parasta Nokiassa on, että tänne on hyvien kulkuyhteyksien ansiosta helppo tulla paitsi Nokialta myös Tampereelta, Pirkkalasta tai Ylöjärveltä. Nokian kaupunki on ollut hyvä ja joustava kumppani kaikessa yhteistyössä aina tontinhankinnasta ja rakentamisesta alkaen, Airila kiittelee.

Padelpelaaja lyömässä palloa pelissä.

Teksti: Mirva Perkiö, Creative Crue
Kuvat: Padel247 ja Laura Niittymäki

Padel247

  • Lokakuussa 2021 avattu padelkeskus.
  • Laadukkaat puitteet on rakennettu varta vasten padelin pelaamiseen.
  • Palvelukeskittymään kuuluu mm. välinekauppa, ravintola, saunatilat sekä vuokrattavat kokoustilat.
  • Palveluissa ja tapahtumissa tehdään paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa.

Lisätietoa: www.padel247.fi

Julkaistu: 25.11.2022