Skip to content

Purso Oy

Purso Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on viiden vuosikymmenen aikana rakentanut vahvan aseman monipuolisena alumiiniasiantuntijana. Purso suunnittelee ja tuottaa alumiinista valmistettuja ratkaisuja teollisuuden eri aloille sekä järjestelmäratkaisuja julkisivuihin ja LED-valaistukseen.

Purso tähyää kansainvälisille markkinoille

Yrityksen liiketoiminnan odotetaan kasvavan kaikilla kolmella liiketoiminta-alueella noin 10 % vuosittain. Kasvua haetaan erityisesti Itämeren ympäriltä ja viennin osuus myynnistä on jo noin 40 %.

Nokian Yrittäjät ry palkitsi Purson Vuosisadan Yrittäjä -palkinnolla marraskuussa 2017. Valinnassa painottuivat mm. yrityksen mielenkiintoinen, esimerkillinen ja yrittäjyyteen kannustava tarina sekä tunnettuus omalla paikkakunnalla ja koko maakunnassa. Tunnustus annettiin sellaiselle yritykselle, jonka vaikutukset alueen yrittäjyyteen ja elinvoimaan ovat erityisen merkittäviä.

Alumiinituotteiden asiantuntija

Purson liiketoiminta-alueet ovat alumiiniprofiilit ja -komponentit, rakennusjärjestelmät ja SNEP-valaistusjärjestelmät. Alumiiniprofiileita käytetään mm. kaapistoissa, kiskostoissa, ovissa ja ikkunoissa sekä ajoneuvojen koreissa ja lavarakenteissa. Alumiinikomponentteja toimitetaan pääasiassa kone- ja elektroniikkateollisuuden käyttöön. Tulevaisuudessa komponenttien kysynnän odotetaan kasvavan esimerkiksi alumiinista valmistetuissa jäähdytyselementeissä, joita käytetään elektroniikka- ja sähköteollisuuden laitteissa.

Alumiinisia rakennusjärjestelmiä käytetään rakennusten julkisivuissa, ovissa, ikkunoissa, lasikatoissa ja säleikössä. Ne antavat rakennukselle persoonallisen ilmeen ja kestävät vaativissakin olosuhteissa vuosikymmeniä. Rakennusjärjestelmien tulevaisuuden kasvualue on parvekkeiden ja terassien liukuovijärjestelmät, jotka mahdollistavat esimerkiksi kodin olohuoneen seinän avaamisen parvekkeelle tai terassille.

SNEP-valaistusratkaisut Kolmenkulmaan

SNEP-valaistusratkaisut perustuvat LED-valaistustekniikkaan ja sopivat mm. teollisuushalleihin, myymälöihin, varastorakennuksiin, liikunta- ja pysäköintitiloihin sekä julkisiin rakennuksiin. Valaistus on Purson voimakkaimmin kasvava liiketoiminta-alue ja kasvua haetaan kotimaan lisäksi erityisesti Pohjoismaista.

Purso investoi valaistusliiketoimintansa kehittämiseen rakentamalla uuden tuotantolaitoksen Kolmenkulman yritysalueelle Nokialle. Kolmenkulma tarjoaa yritykselle näkyvyydeltään erinomaisen liikepaikan. Lisäksi sijainti keskeisellä paikalla isojen teiden risteyksessä mahdollistaa logistisesti tehokkaat ratkaisut. Uusi tehdas käynnistyy vuoden 2019 aikana ja se tulee työllistämään noin 20 henkilöä tuotannossa, myynnissä ja tuotekehityksessä.

Purson tehtaalla sijaitsevassa showroomissa on esillä yrityksen valmistamia alumiinituotteita.

Purso Oy

  • Tuottaa alumiinisia ratkaisuja sekä järjestelmäratkaisuja julkisivuihin ja LED-valaistukseen
  • Lähes 240 työntekijää Nokian Siurossa ja Ikaalisissa
  • Uusi tuotantolaitos Kolmenkulman yritysalueelle 2019
  • Liikevaihto noin 88 milj. euroa vuonna 2017

Lisätietoja: www.purso.fi

Julkaistu: 02/2018